U Prozor-Rami danas počinje Sajam "Dani šljive 2012"

Ovu sajamsku manifestaciju otvoriti će Jago Lasić, potpredsjednik Gospodarske komore FBIH, uz nazočnost velikog broja predstavnika političkog i gospodarskog života, te izlagača i posjetitelja.

Na ovogodišnjem Sajmu šljive predstaviti će se 109 izlagača iz naše zemlje i Hrvatske, a posjetitelji će moći uživati i u bogatoj gastro ponudi na nekoliko štandova.

Pored prezentacija i poslovnih susreta, za danas je najavljena i degustacija sira i rakije, te ocjena štandova.

Ova sajamska manifestacija u Prozor- Rami doprinosi unapređenju proizvodnje i prerade hrane, u prilog čemu govore i najavljena stručna predavanja i okrugli stolovi.

Tako će sutra, drugog i ujedno posljednjeg dana Sajma, posjetitelji moći pratiti pojedinačne prezentacije, te okrugli stol na temu „ Ljekobilje: prikupljanje, uzgoj, prerada".

 Stručni ocjenjivački sud će dodijeliti nagrade i priznanja za najbolje voćne rakije, likere, polutvrde i tvrde sireve, sireve sa začinskim biljem, kao i za gastro i turističku ponudu.

Sa ovom sajamskom manifestacijom, koja se održava po sedmi put u Prozor -Rami,  ujedno i završavaju „Dani općine Prozor-Rama 2012." koji su započeli 02. rujna.

Organizator sajma je Općina Prozor - Rama.