Nova hercegovina.info svakodnevno raste s vašim pričama!

hercegovina.info posjećenost
hercegovina.info

S više od 45.500 jedinstvenih posjetitelja i gotovo 150.000 otvaranja, hercegovina.info jučer je bila u središtu svih događanja. Pravovremeno smo vas izvještavali o izvanrednim mjerama koje su predložene od federalnog ministarstva zbog pojave koronavirusa, ali i zasebnih odluka hercegovačkih županija po pitanju održavanja nastave u školama i fakultetima.

Dublje smo istražili pozadinu najnižih cijena goriva koja je posljednjih dana uzrokovala velike gužve na jednoj benzinskoj crpki u Posušju, a zagrebali smo i slučaj blokade izvoza mesa Mesne industrije Šišović Rakitno.

Što nove mjere znače za one koji se iz Njemačke vraćaju u BiH i što će ih dočekati na granici, saznali smo iz Kriznog stožera HNŽ-a.

Pismo čitatelja, koji s prosjekom 9.2 nije dobio staž u Vladi HNŽ-a izazvalo je burne reakcije javnosti, ali i odgovor Vlade.

Istražili smo koja su vaša potrošačka prava, koje javne tvrtke ih najviše krše, a odgovore smo dobili od ombudsmena za zaštitu potrošača.

Nismo ni zapostavili hercegovačku showbiz scenu, gdje je i dalje jedna od najčitanijih vijesti razgovor s Antonijom Čerkez koja je raskinula suradnju s Banetom Opačićem nakon jednog snimljenog hita.

Dan smo završili komentarom glavne urednice na opći kaos u komunikaciji križnih stožera Federacije.

Rezultati čitanosti su, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, veći za čak 110%, a plod istog je kontinuirano ulaganje nove vlasničke strukture portala posljednjih nekoliko mjeseci.

Novo korisničko iskustvo, uredništvo te novinari koji stoje iza svojih tekstova prepoznati su od šire javnosti te su portal hercegovina.info, prema podacima Alexa.com, smjestili na 15. mjesto svih portala u BiH i prvi u regiji.

Svjesni trenutne situacije na tržištu, poseban smo fokus stavili na lokalni sadržaj te svakodnevnu problematiku običnog čovjeka. Tako smo u posljednjih nekoliko mjeseci istražili Aferu urbicid, koja je otkrila niz neregularnosti u dodjeli građevinskih i urbanističkih dozvola na području Mostara, a zbog koje je upitna daljnja izgradnja pojedinih objekata. I tu nećemo stati.

Pisali smo i istražili pozadinu slučaja o čitlučkom profesoru čije je materijale hrvatsko ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa nezakonito koristilo u svojim promo spotovima.

Svakodnevnim temama dajemo dublji smisao jer naš cilj nije samo prenijeti vijest već istražiti njezinu pozadinu - uzrok i posljedice.

Našim svakodnevnim rubrikama pridružila se i eroGAG ekipa, koja s više od 200.000 pratitelja na Facebooku i Instagramu čini jedan od najautohtonijih hercegovačkih brendova. Njihovi satirični tekstovi će vas nasmijati, ali i kroz jednu novu dimenziju ukazati na probleme našeg društva.

Prepoznali ste našu hrabrost, prepoznali ste da smo drugačiji i da 'grebemo' gdje drugi ne žele. Tome svjedoče svakodnevni komentari te prijedlozi za nove teme koje želite da istražujemo. 75% čitatelja se, u prosjeku, svakodnevno vraća na naš portal, a zbog autorskog i istraživačkog novinarstva, baza novih čitatelja je sve šira. Ni tu nećemo stati.

Ne želimo alibi novinarstvo, želimo hrabro istraživačko novinarstvo koje će promicati pozitivne primjere i ukazivati na nepravilnosti u našem okruženju. Samo tako možemo reći kako je naše novinarstvo odgovorno i usmjereno ka pojedincu i njegovoj svakodnevnoj problematici. Čitajte nas i dalje.