Unatoč preporuci Ministarstva zdravstva, nastave će u Hercegovini biti!

Prazna učionica škola klupe
hercegovina.info

Nakon što je Krizni stožer federalnog Ministarstva zdravstva predložio županijskim kriznim stožerima da se na dva tjedna obustavi nastava u školama i fakultetima u Federaciji donesene su odluke na županijskim razinama.

Prema procjeni epidemiološke situacije Ministarstvo prosvjete, znanosti,kulture i športa HNŽ-a priopćilo je kako se nastava nastavlja odvijati po planu.

“Nastava u Hercegovačko-neretvanskoj županiji neće biti obustavljena dok se ne donese Odluka Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ.”

Preporuku Federalnog ministarstva za sada neće usvojiti ni Zapadnohercegovačka županija, potvrdila je ministrica obrazovanja ŽZH Ružica Mikulić. Dodala je kako su se uvjerili u provedbu higijenskih i dezinfekcijskih mjera u obrazovnim institucijama, te je preporučeno svim školama da ekskurzije i izlete izvan županije odgode.

Nastava se u svim školama Hercegbosanske županije također nastavlja odvijati prema redovnom planu i programu dok Krizni stožer resornog ministarstva ne donese Naredbu o obustavi.

Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih je priopćilo kako je za sutra zakazan sastanak na kojem će procijeniti epidemiološku situaciju na području Hercegbosanske županije i sukladno epidemiološkoj situaciji donijeti odgovarajuću naredbu o čemu će građani biti pravovremeno obaviješteni.

Podsjećamo, nastava je do sada obustavljena u Tuzlanskoj i Zeničko-dobojskoj županiji, također u Brčko distriktu - dok se u ostalim županijama još uvijek čekaju odluke županijskih kriznih stožera.