Vraćate se iz Njemačke? Evo što vas čeka na granici!

Granični prijelaz
Granični prijelaz

Nakon što je federalni Krizni stožer proširio zaštitne mjere i na one koji dolaze iz Njemačke, Francuske i Španjolske, na terenu se pojavilo na tisuće upitnika.

Pitali smo Vladu HNŽ-a što se događa sa našim žiteljima koji se ovih dana vraćaju iz Njemačke, u kojoj radi na tisuće Hercegovaca, a koji, kao i članovi obitelji, osobito cirkuliraju u predblagdansko vrijeme.

Ispred Kriznog stožera HNŽ-a za hercegovina.info odgovorila je Kristina Crnjac. Ističe da će svi oni koji se vraćaju iz Njemačke dobiti rješenje o samoizolaciji i dužni su se javiti obiteljskom liječniku. Upitana tko je nadležan da prati drže li se osobe u samoizolaciji uputa iz rješenja, Crnjac kaže nitko, odnosno da je to na odgovornosti pojedinaca, a da ih također druge osobe mogu i prijaviti, ukoliko se ne drže uputa.

Nakon što su zaštitne mjere proširene i na Njemačku na nekim punktovima nastupio je kolaps. I tijekom današnjeg dana putnici iz gore spomenutih zemalja ulaze bez uputa o samoizolaciji, što bi značilo da se odluke kriznog stožera još u potpunosti nisu implementirale na terenu.