Savjeti koji će vam pomoć da se proljepšate dok spavate

Savjeti koji će vam pomoć da se proljepšate dok spavate
Ali, zašto ne bi dopustili da vam kozmetički proizvodi pomognu dok spavate? Dovoljno je da odaberete prave proizvode i napravite par sljedećih koraka te ćete biti korak bliže do odličnog izgleda. Pa, da krenemo.
Hidratcija

Kada je u pitanju vlažnost kože, mogućnosti mogu biti ogromne. Za hidrataciju kože tražite kreme koje sadrže hijaluronsku kiselinu, za piling proizvode koji sadrže glikolnu kiselinu, a za obnavljanje kože i anti - aging tretman najbolje su formule bogate antioksidantima (koje sadrže vitamin A). Imajte na umu da krema ne može odraditi svoj posao, ukoliko se ne pridržavate starog, dobrog pravila - uvijek je nanosite na čisto lice.

Predio ispod očiju

Bez obzira koliko rano idete u krevet, krema za predio ispod očiju vam može pomoći da izbjegnete pojavu podočnjaka i diskoloracije. Budući da je koža lica na tom dijelu najtanja, što više kreme - to bolje! I, to ne mora biti neka skupa krema - najobičnija hidratantna krema koju svakodnevno koristite sasvim je dobra!

Stop aknama

Akne i bubuljice neće imati šanse, ako ih "liječite" dok spavate. Potražite formule koje sadrže salicilnu kiselinu, benzoil peroksid ili cink koji će imati dovoljno vremena da odrade posao dok vi spavate.

Usne

Koristite piling za usne (ili četkicu za zube) da uklonite mrtve ćelije kože i ljuspice sa usana. Nakon toga nanesite labelo i spremni ste za krevet.

Stopala

Da biste odstranili višak kože sa stopala, prilikom tuširanja izribajte stopala plovućcem (par puta sedmično) te nanesie omiljeni body butter (veliki izbor imate u DM prodavnicama). Sačekajte da se upije, navucite lagane čarape i pravo u krevet. Ovaj trik možete primijeniti i na rukama, samo što ćete koristiti kremu za ruke i rukavice.

portaloko.hr