Trovanje hranom – kako ga prepoznati?

menstruacija, trovanje, hrana, stomak, zdravlje tijekom blagdana, hrana i piće, haribo, bombon, proljev, jabukov ocat, zdravlje, pomoć, proljev, protiv proljeva, lijekovi, pms, simptomi, pms, bolovi, namirnice, pms, simptomi, Menstrualne tegobe , tijelo, temperatura zraka, hrana za jelo
Pogotovo je opasno ukoliko hrana stoji na toplom jer se brže kvari i mikroorganizmi se brže razmnožavaju. Upravo zbog toga smo ljeti podložni češćem trovanju hranom, piše savjetnica.com

Uzročnici trovanja mogu se proširiti i putem nečistih ruku, pribora, posuđa i radnih površina. Znakovi trovanja hranom mogu biti slijedeći:

• proljev i/ili povraćanje - Kako je trovanje hranom povezano s probavom, tako su i znakovi proljev i povraćanje. Često oboljeli pati i od jednog i od drugog.
• povišena temperatura također je znak trovanja, no ne mora se pojaviti kod svih pacijenata.
• grčevi u trbuhu
• glavobolja
• osjećaj hladnoće također prate trovanje.

Problem nastaje jer je potrebno tijelu nadoknaditi izgubljenu tekućinu. A to je posebno važno tijekom vrućih ljetnih mjeseci kada je našem organizmu potrebna dodatna tekućina. Mnogo pacijenata izgubi apetit zbog konstantnog povraćanja i proljeva, no on se, nakon što se želudac smiri, ponovno vraća u normalu.