Sastavni su dio kuhinje svake obitelji, a trebalo bi ih izbaciti iz prehrane

Nezdrava hrana
Postoji niz namirnica koje je dobro izbjegavati jer ne sadrže kvalitetne hranjive vrijednosti, nezdrave su i debljaju, piše Gloria. Evo što biste u potpunosti trebali izbaciti iz prehrane:

Bijeli kruh

Bijeli kruh nema gotovo nikakvu hranjivu vrijednost. Ljudi koji jedu bijeli kruh, brže skupljaju neželjene kilograme. Bijeli kruh zamijenite kruhom od cjelovitih žitarica ili integralnim kruhom.

Pržena hrana

Osim što nema nikakvu hranjivu vrijednost, ozbiljno ugrožava vaše zdravlje te se povezuje s povišenim kolesterolom i krvnim tlakom, što potom može uzrokovati ozbiljne srčane probleme. Pržena hrana negativno utječe na probavu i probavne tegobe. Umjesto prženja, svoje omiljene obroke pecite u pećnici, u njihovom vlastitom soku i s mnogo povrća.

Bijela riža

Baš poput bijelog kruha, i bijela riža je siromašna hranjivim tvarima te ne sadrži vlakna koja su, između ostalog, bitna za osjećaj sitosti. Također, bijela riža usporava apsorpciju šećera te podiže razinu šećera u krvi. Radije konzumirajte smeđu rižu koja obiluju antioksidansima i vitaminima koji gode srcu. Smeđa riža sadrži puno vlakana.

magazin.hr