Samo je bitno kada jedete tjesteninu!

tjestenina

Ugljikohidrati i masnoće najčešće okrivljujemo za debljanje, međutim i oni su potrebni kako bi imali zdravu prehranu. Naime, ključ leži u doba dana kada ih odlučujemo konzumirati. I dalje treba biti umjeren i paziti da to ne činimo baš svaki dan.

Hranu je najbolje jest u redovitim intervalima, odnosno vremenskim razmacima tako da razina šećera u krvi ostane ista i tako ne ogladnimo u određenim trenucima. Kad se organizam ne hrani redovito lakše je doći u napast za nečim nezdravim i kaloričnim zbog krikova organizma za energijom, ali samim time najčešće unesemo previše i pokvarimo proces dijete.

Zato je doručak najbitniji obrok dana u kojem si možete dozvoliti pojesti nešto "fino" jer tijekom dana održat će razine šećera za potrebnu energiju i većina kalorija će se također tijekom dana potrošiti.

Do debljanja dolazi kada unošenu "energiju" u tijelu ne iskoristimo te se ona skladišti u obliku masnih naslaga. Zato pazite i da večeru uvijek jedete najmanje tri sata prije odlaska na spavanje jer se tad energija iz hrane gotovo ne iskorištava i odmah se skladišti u neželjenu rezervnu energiju.

Izvor: dnevno.hr