Pomoću ovih namirnica riješite se stresa

kamilica
kamilica

Narandže

Ako ste u posljednje vrijeme često pod stresom, pripremite zdjelu svježih narandži. Agrumi poput narandže i mandarine sadrže vrlo velike količine vitamina C, koji se pokazao korisnim u borbi protiv stresa.

Povećane razine vitamina C mogu smanjiti razinu kortizola (hormona stresa), kao i vaš krvni tlak koji se može povisiti tijekom dužih stresnih situacija.

Bademi i drugi orašasti plodovi

Bademi, pistacio i orasi bogati su omega-3 masnim kiselinama koje snižavaju razinu stresa i istovremeno vas štite od depresije.

Zobena kaša

Ne samo što je uvijek dobar izbor kada želite zdrav doručak koji će vas doista zasititi, zobena kaša također snižava hormone stresa u vašem organizmu. Konzumacija zobene kaše također može povećati razinu serotonina, hormona koji igra glavnu ulogu u situacijama kada se osjećamo sretno i zadovoljno.

Tamna čokolada

Osim što je uvijek fina poslastica, čokolada može napraviti čuda kada je u pitanju vaše raspoloženje.

Konzumacija tamne čokolade ublažava stres čak i na molekularnoj razini, što može biti prilično korisno osobama koje pate od intenzivne tjeskobe.

Čaj od kamilice

Ako sve gore navedene namirnice još uvijek nisu dovoljne da se riješite stresa, pokušajte ih "zaliti" toplim čajem od kamilice.

Ovaj topli napitak ima svojstva koja će ublažiti stres i umiriti vas tijekom nervoznih situacija.