Pogreške koje činimo prilikom njege kože

Svi znamo da je njega kože važna, ponekad se ipak dogodi da ne poštujemo dnevnu rutinu njege kože. Koje su to pogreške koje radimo, a mogu imati jako loš odraz na našoj koži? Pročitajte koje su to pogreške i probajte ih ubuduće izbjegavati.

Jedna od glavnih pogrešaka je ne skinuti šminku prije spavanja - ovo je još jedna od učestalih pogreški koje radimo. Ako ste i vi jedna od žena koja šminku skida ujutro, trebate na umu imati da ako želite zdravu i lijepu kožu obavezno skinite šminku s lica preko noći. Skidanjem šminke i svih drugih nečistoća pomoći ćete da vam koža preko noći diše i „odmori" se. Osim što će vam koža izgledati mlađe na ovaj način ćete spriječiti i pojavu akni.

Pretjerano korištenje pilinga, bilo kemijskog ili mehaničkog - svako od nas je svjestan da je uklanjanje mrtvih stanica kože jako dobra za kožu, no ni u jednom slučaju nemojte pretjerivati s time. Ovo je još jedna od pogreški koje žene vrlo često čine. Stručnjaci preporučuju eksfolijaciju kože jednom tjedno da ne bi došlo do pretjeranog sušenja, a samim time ožiljaka i bora.

Nezdrava hrana - vrlo je važno svojoj koži osigurati sve potrebne nutrijente i antioksidante koji su joj potrebni kako bi bila zdrava i mlada. Osim što konzumacijom nezdrave hrane oštećujete kožu, dovodi i do viška kilograma. Dobra i uravnotežena prehrana koja se sastoji od puno voća i povrća učiniti će čuda na vašoj koži.

Nemojte zaboraviti na kremu za zaštitu od sunca - samo zato što je ljeto iza nas, to ne znači da trebate izbjegavati nanošenje kreme za sunčanje na kožu. Kremu nanosite čak i kad je oblačno kako bi izbjegli opekline i ostale probleme s kožom.

zenskikutak.hr