Mostarke daruju maturanticama besplatno uljepšavanje: "Svjesne smo da neki roditelji odvajaju i po tri plaće"

Matura
Ilustracija

U svijetu gdje svaki poseban događaj nosi sa sobom određeni financijski teret, matura za mnoge mlade predstavlja ne samo ulazak u odraslu dob, već i izazov kako dostojanstveno proslaviti ovaj važan trenutak bez prekomjernog opterećenja obiteljskog budžeta.

U takvim trenucima, pojavljuju se priče koje vraćaju vjeru u dobrotu i solidarnost među ljudima, a baš jedna takva priča dolazi iz srca Mostara, gdje su tri talentirane djevojke odlučile darovati svoje vještine i vrijeme, kako bi osigurale da nekoliko sretnih djevojaka doživi svoju maturu kao dan za pamćenje, bez brige o troškovima koji to obično prate.

kozmetičarke

Šminkerica Sandra Brekalo, vlasnica frizerskog salona "Rondo" Mia Glamuzina i kozmetičarka Danijela Zorić, svjesne teškoća s kojima se suočavaju mnoge obitelji, posebno u današnje vrijeme sve većih cijena i manjih primanja, odlučile su pokloniti svoj talent i rad djevojkama koje žele zasjati na svojoj maturi, ali za koje bi odvajanje novca za frizuru, šminku i ostale usluge poput noktiju predstavljalo znatan financijski izdatak.

Kako kažu, ideja za ovakvim poklonom koji će sigurno nekoga obradovati nije došla tek tako, ali ipak, one nas ispravljaju i kažu da su poklon same maturantice, a one će se potruditi da budu samo dodatna mašnica na njihovoj ljepoti. Sve one usrećit će ukupno šest djevojaka.

Šminkanje treba shvatiti kao priliku, a ne kao obvezu

Sandra Brekalo, djevojka čiji se umjetnički dodir ogleda u sposobnosti transformacije lica pomoću šminke, s velikim srcem i razumijevanjem prisjeća se svoje mature i osobne želje da taj dan bude savršen u svakom pogledu.

make up

„Na korak da pomognem djevojkama odlučila sam se zato što znam koliko je meni matura bila poseban dan i koliko mi djevojke to prihvatimo kao nešto 'veliko', jer to ostaje kao posebna uspomena. Te fotografije se čuvaju ja mislim zauvijek i svi žele da se taj dan osjećaju posebno, dajući tako na važnosti vanjskom izgledu. Tu spadaju haljine, cipele, frizure, nokti, pa i ono čime se ja između ostalog bavim – šminkanje“, započela je Brekalo za Hercegovina.info.

Kako kaže, želi da se ova prilika shvati kao nagradna igra, bez osjećaja srama, jer svi zaslužujemo osjećati se posebno na važne datume u našim životima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

„Taj dan zahtjeva puno novca, činjenica je i to mogu reći maturanti i od prije deset godina, a i ovi najmlađi. Jednostavno, za taj dan je sve nekako skuplje, a vrijeme je takvo da novca nema u nekim velikim količinama baš svatko, a troškovi su veliki. Pa baš zato, došla sam na ideju da pomognem djevojkama koje nemaju priliku možda za ovaj dan sebi priuštiti luksuz i bar nekim dijelom da utječem na to, pa ću pokloniti šminkanje za dvije djevojke na ovaj njima bitan dan“, istaknula je Brekalo.

Prema njenom mišljenju, šminkanje i jeste neka vrsta luksuza i nema ništa loše u tome da nekome nije prioritet pri odvajanju novca.

„Svima je nekad potrebno da nam netko izađe u susret. Za taj dan pripremiću dva make-up look-a po želji za djevojke koje su odlučile zasijati. Uvijek je lijepo sudjelovati u nečijem važnom danu i biti dio njihovih uspomena“, kazala je Brekalo.

Želimo uljepšati, ali i potaknuti

Frizerski salon Rondo, ispred kojeg je govorila Mia Glamuzina, već dugi niz godina aktivno sudjeluje u dobrotvornim aktivnostima, pružajući svoje usluge na tombolama, događanjima organiziranim od strane srednjih škola, fakulteta i različitih udruga. Za njih, ove dvije frizure predstavljaće čast.

Frizeri

„Smatramo da je odnos sa zajednicom u kojoj pripadamo jako važan i da svi trebamo vraćati zajednici onoliko koliko možemo. Darovanje dvije frizure za maturu djevojkama koje to sebi ne mogu priuštiti je jedno lijepo i dobro djelo, a sigurni smo da ćemo obradovati dvije sretne djevojke s ovim, ali i potaknuti druge na isto. Sreća se jedina umnožava kada se dijeli“, rekla je Glamuzina za Hercegovina.info.

Cijene usluga u svijetu ljepote porasle do 30 posto

U posljednje vrijeme, cijene robe i usluga znatno su porasle, što nije zaobišlo ni frizerske i kozmetičke usluge.

Povećanje cijena je ovisno o kakvom tretmanu je riječ, između 15 i 30 posto, sigurno. Unatoč tome, mi nastojimo zadržati cijene prihvatljivima za svoje klijente, istovremeno održavajući visoku kvalitetu usluge. Ipak, ovakvo poklanjanje je uvijek posebno lijepo, naročito kada možemo pomoći mladima koji tek započinju svoj put", dodala je Mia, ističući važnost podrške mladima u bitnim životnim trenucima za pamćenje.

Kako nam Mia kaže, ovo sve treba samo da se shvati kao mala podrška i vjetar u leđa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

„Želimo uljepšati, pomoći i usrećiti... to je naš cilj generalno, tako da vjerujemo da ćemo i uspjeti. Također, ovim bismo voljeli potaknuti i druge na ovakva djela“, pojasnila je Glamuzina.

Umijeće mladih djevojaka spretnih ruku u ovom salonu je naveliko poznat, pa će, barem sudeći po komentarima klijenata, sigurno i odabrane dvije djevojke izaći sretne iz ovog salona, a kako kaže, oni obećavaju da će stvoriti izgled koji odražava osobnost i stil svake djevojke, omogućavajući im da zasjaju svojom jedinstvenošću.

Svaka žena zaslužuje lijepe nokte i veliko samopouzdanje

Također svjesna financijskih izazova s kojima se suočavaju mnoge obitelji, Danijela Zorić odlučila je darovati dvije nadogradnje noktiju maturanticama, želeći im na taj način uljepšati cijeli mjesec.

kozmetičarke

„Matura je dan koji se pamti cijeli život i želim da te djevojke imaju posebnu uspomenu“, rekla je Zorić za Hercegovina.info, objašnjavajući svoju motivaciju za ovaj čin humanosti.

S porastom troškova života, cijena kozmetičkih usluga neminovno raste, posebice kada se koriste materijali visoke kvalitete.

Za troškove mature prosječni čovjek radi dva do tri mjeseca

„Humanost je potrebno pokazati u svakom mogućem trenutku. Matura je jedan dan za koji čovjek s prosječnom plaćom treba raditi dva do tri mjeseca. Troškovi su veliki, a novca je manje. Dosta djevojaka i dečkića se odlučuje ne ići na maturu baš zbog tog troška, ali zaslužili su svi nakon četiri godine marljivog rada taj jedan dan priuštiti sebi“, naglasila je Zorić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ova slikarica minijaturnih platna svjesna je da su dobro uređeni nokti kao finalni dodir na remek-djelu, pa je zbog toga odlučila nesebično pružiti svoj talent, osiguravajući da obje djevojke imaju priliku osjećati se dodatno dotjerano i elegantno.

„Danas je sasvim u redu da ne može svatko priuštiti kozmetičke tretmane, jer živimo u mjestu gdje se boriš iz mjeseca u mjesec. Matura je dan koji se događa samo jednom u životu i želim taj dan obilježiti i ja tako što ću za dvije mlade dame uraditi nokte po želji“, izjavila je Zorić.

Kako dobiti poklon?

Za ove važne dane koji su sve bliže, potrebno je javiti se što prije na profile ovih mladih mostarskih i humanih umjetnica. Kako se slažu, termini za mature se popunjavaju, a u tim danima žele da sve djevojke budu sretne i dobiju svojih „pet minuta“ u njihovoj stolici. Djevojke se mogu prijaviti same, može ih prijaviti i njima neka bliska osoba, a Sandra, Mia i Danijela obećavaju da su tajnost, kao i zadovoljstvo zajamčeni.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.