Oni koji trajno smršave čine to na ovaj način

Jednom tjedno odvojite porcije žitarica za doručak

Vrlo je lako napuniti zdjelu slatkim žitaricama koje po sastavu više odgovaraju desertu nego zdravom doručku. Umjesto da kupujete gotovu mješavinu žitarica, kupite posebno orašaste plodove, suho voće, zobene pahuljice i tamnu čokoladu (70% kakaa). Izmiješajte ih u velikoj zdjeli pa odvojite manje porcije (šalicu) u papirnatu vrećicu. Čak i ako ne stignete doručkovati kod kuće, lako je uzeti malu vrećicu i pripremiti doručak na poslu. Ovu metodu isprobajte i s orasima i sušenim voćem, te ih jedite između obroka.

Kupite hranu oko koje treba više posla

Kikiriki i pistacije u ljuski, kokice koje se ne pripremaju u mikrovalnoj nego na tradicionalan način (one u pakiranju za mikrovalnu su ionako kancerogene), hranu koju morate guliti, poput ananasa... Sve navedeno će vas spriječiti da bez razmišljanja gutate hranu. Radije ogulite naranču ili je sami iscijedite, to je uvijek bolje i zdravije nego kupiti sok od naranče koji uglavnom i nije od voća sa slike.

Na stol stavite staklenu zdjelu s voćem

Jedna je studija pokazala da to dovodi do većeg broja zdravih međuobroka.

Pomoći će zdjelice za čuvanje hrane

Obrok ne jedite na silu, nego ono što vam ostane stavite u manje zdjelice, a potom u hladnjak. Koristite nekoliko manjih zdjelica umjesto jednu veću.

Kupite manje tanjure

Kad su tanjuri mali i porcije će biti manje.

Ne kupujte cijelu pizzu

Umjesto da kupite cijelu pizzu, radije uzmite jedan komad.

Čaša vode prije obroka

Popijete li čašu vode prije obroka, kasnije ćete manje jesti.

Izvor: net.hr