Nevjerojatni trikovi za mršavljenje koji stvarno pale 2

Smršaviti bez da se krene na dijetu s brojanjem kalorija i vježbanjem je moguće, i lakše je nego što mislite. Poigrajte se s porcijama hrane i promijenite neke ustaljene navike - pa ćete i vi izgubiti mrske kilograme i bez odricanja. Veoma je često pogrešno shvaćanje da morate mučiti svoje tijelo kako biste se riješili postojećih masnih naslaga, no stručnjaci znaju nekoliko trikova koji će pomoći da jedete manje i poboljšate rad metabolizma i bez ikakve prevelike muke. Ne vjerujete? Prvo probajte, pa onda prosudite. Nastavljamo s nevjerojatnim trikovima za mršavljenje koji stvarno pale, prvi dio članka možete pročitati - ovdje.

Trik sa sirom

Ako jako volite sir, pametno bi bilo da se pridržavate ovog trika, kako biste srezali kalorije. Kada se odlučite tjestenini ili salati dodati ovaj mliječni proizvod - uvijek koristite ribež. I koristite što manje "rupice" za ribanje. Na taj ćete način dobiti dojam veće hrpe sira, iako se možda radi o samo tankoj kriški. Vizualni efekt će prevariti vaš mozak da misli da se radi o većoj količini.

Kalcij

Ovo je jedan od esencijalnih nutrijenata koje vaše tijelo treba kako bi moglo lakše razgraditi masne naslage. Osobe koje u svoju prehranu uvrste više kalcija gubit će 4.6 posto više težine od onih koji preskoče ovaj ritual. A u borbi protiv kilograma, sve se broji!

Trik s ugljikohidratima

Postoje brojne dijeta koje traže da se odreknete ugljikohidrata iz prehrane. Međutim, čini se, da je to jedna od najvećih pogrešaka. Tajna je da smanjite unos ugljikohidrata za samo 200g tjedno kako bi vaš metabolizam radio visokom brzinom i stimulirao hormone koji potiču sagorijevanje masnih naslaga.

Roštilj

Česta je zabluda da roštiljanje može sabotirati vaše planove mršavljenja. U stvari, ovo je jedan od rituala koji biste trebali uključiti u svoju rutinu, jer će vam omogućiti da smanjite unos masnoća. Pečenja mesa na roštilju (naravno bez dodatnih masnoća) je zdravo i ukusno i ne donosi nikakve ekstra kalorije, pa se samim time preporuča kao najzdraviji način pripreme mesa i povrća.

Borovnice

Osobe koje žele smršaviti mogu se osloniti i na čudesan učinak borovnice. Ovo svježe voće je odlučno u suzbijanju gladi i želje za određenom hranom. Osim toga, razna istraživanja su dokazala da borovnice imaju moć da promijene način na koji naš organizam razgrađuje šećer i masnoće.

Tropsko voće

Razmazite se uz ukusno tropsko voće kao što su papaje, ananas, limete i mango kako biste izbjegli stvaranje celulita i potaknuli razgradnju postojećeg. Ove ukusne voćke imaju sposobnost razbiti masne stanice i, štoviše, one su savršeni među zalogaj koji će vam pomoći da prestanete željeti slatkiše.

Batat

Posljednja namirnica koju ćemo ovog puta navesti je batat koji je savršen za mršavljenje, čak štoviše stručnjaci ga nazivaju revolucionarnom namirnicom za mršavljenje. Zašto? Jer ima malo kalorija, odličan je za dijabetičare i probavlja se veoma polako, što znači da ćete dulje vremena biti siti.

Operite zube/uzmite žvakaču od peperminta

Ako operete zube nakon ručka ili večere ili u usta ubacite žvakaču od peperminta vaša želja za slatkim će nestati, a jednako tako ćete i suzbiti apetit, odnosno obuzdati glad.

Lako pobijedite želju za određenom hranom

Možda ćete se lakše nositi s a svojom željom za slatkim ili grickalicama, ako saznate da ti delikatni trenuci traju samo 5 minuta. Razni istraživači dokazali su da je tajna u tome da se morate zabaviti nečim i odvratiti misli od svoje želje samo 5 minuta. To je dovoljno da žudnja za slatkim, ili čime već, prestane.

Prestanite jesti iz zdjelica

Zdjelice su super praktične u kuhinji, no oni koji svakodnevno jedu iz njih (bilo da se radi o corn flakes-u, juhi ili nečem trećem) možda nisu svjesni porcija. Dakle - radije koristite tanjure, i to manje tanjure, jer ćete tako biti svjesniji količine hrane koju pojedete.

Cimet za doručak

Počnite da s trikom za ubrzavanje metabolizma. S čašom vode popijte pola žličice cimeta ili pak cimet posipajte po žitaricama koje jedete ujutro. Ovako ćete potaknuti svoj probavni sustav te lakše i brže sagorijevati masnoće.

Izađite na sunce

Možda je teško za povjerovati da sunčeva svjetlost može igrati važnu ulogu u vašem mršavljenju. Međutim, dokazano je da osobe kojima fali sunca više osjećaju žudnje za slatkim ili slanim grickalicama. Ako ste odlučili smršaviti, onda više vremena počnite provoditi na otvorenom i uživajte u suncu. Ovo je dobro i jer će tijelo početi proizvoditi više serotonina, hormona koji obuzdava glad. No, sa suncem oprezno - izbjegavajte izlaganje od 10 do 17 sati.

Govorite dok jedete

Već svi znamo da je gledanje TV-a za vrijeme dok jedete jedna od najvećih dijetetskih pogrešaka. No, ugodan razgovor za vrijeme obroka može biti odličan za vaš probavni sustav. Osobe koje razgovaraju za vrijeme ručka ili večere, definitivno će jesti sporije - a time će i dati vremena mozgu da shvati da ste siti. Bolja povezanost s obitelji je dodatni plus u cijeloj priči.

izvor: zena.hr