Kako zavarati glad?

Na primjer, ako jedete kuhanu ribu kao glavno jelo, za predjelo uzmite salatu ili malo šunke s tvrdo kuhanim jajetom. Za desert pak pojedite zdjelicu kompota s malo šećera ili, još bolje, sa saharinom. Neka glavno jelo, riba ili meso, bude pečeno na roštilju, u pećnici, ili pirjano u vlastitom soku, s posve malo masti, ili kuhano na pari.

Nikad nemojte jesti dva jela bogata kalorijama jedno za drugim. Ima nekoliko jela kojima započinjete obrok a služe za zavaravanje gladi: grepfrut, pod uvjetom da mu ne dodate mnogo šećera, miješane salate, tvrdo kuhano jaje, bijeli kravlji sir, kuhani špinat ili blitva, s vrlo malo masnoće, svježe kiselo zelje, ribana mrkvica, ribani celer. Sve te namirnice utažit će prvu glad, tako da će biti lakše podnijeti samo jedan odrezak i komad kuhane ribe. Upamtite: Nabavite vagu i svakog dana kontrolirajte svoju težinu.

Nije teško izgubiti dvadeset dekagrama, ali teško je izgubiti dva kilograma. Jedite polovicu onoga na što biste imali apetit. Okanite se alkoholnih pića, ali zato popijte nekoliko čaša vode više nego redovito. Smanjite masnoću, šećer i kruh. Vježbajte i šećite. Ako je moguće, masirajte se bar jednom u tjednu: masiranje ne skida salo, ali potiče cirkulaciju. Pazite na redovitu probavu: začepljenja su često razlog nagomilanih suvišnih kilograma.

savjetnica.com