Kako brzo i jednostavno izgubiti minimalno 2 kilograma

Doručak bogat proteinima

Studija u časopisu British Journal of Nutrition je otkrila da su se osobe nakon proteinima bogatog doručka koji se sastojao od jaja i krte slanine osjećali sitiji tijekom dana, nego kada su proteine jeli za ručak ili večeru. Druga studija je otkrila da su osobe na dijeti imale više energije i izgubile su više kilograma kada su doručkovale jaja, nego osobe koje su doručkovale ugljikohidrate.

Ljuti začini u obrocima

Istraživanje Sveučilišta Purdue sugerira da ljuti začini, poput kajenskog papra, smanjuju apetiti i lagano ubrzavaju metabolizam. Ispitanici koji su jeli juhu začinjenu paprom pojeli su 60 kalorija manje u sljedećem obroku i sagorjeli su 10 dodatnih kalorija.

Hladni ili topli zeleni čaj prije ili uz obrok

Unošenje tekućine, uključujući zeleni čaj, prije ili uz obroke puni želudac pa ćete pojesti manje hrane. Studija švedskih znanstvenika je otkrila i da zeleni čaj bolje zasićuje od vode pa se preporuča da ga se pije uz svaki obrok tijekom dana. Zeleni čaj i lagano ubrzava metabolizam pa pomaže i u sagorijevanju kalorija.

Četiri šalice povrća dnevno

Povrće koje ne sadrži škrob, poput brokule, špinata, mrkve, cvjetače ili graška je bogato tekućinom i vlaknima, što znači da će vas zasititi bez unosa viška kalorija. Dobro je i da tijekom dijete na raspolaganju imate hranu, poput povrća, koju možete pojesti svaki put kad osjetite glad.

Jednostavne vježbe

Ako za svoju fizičku aktivnost izaberete neku jednostavnu vježbu, možete na brz način izgubiti dodatne kalorije. Skakanje uz istodobno širenje ruku, američki naziv vježbe je Jumping Jack, jedna je od mogućnosti. Da biste 100 puta napravili ovu vježbu, potrebno vam je samo 2 minute, a za ukupno 10 minuta dnevno, radeći ovu vježbu izgubite 100 kalorija.

izvor: nacional.hr