Hrana koju trebate izbjegavati ako ne želite debeli trbuh

Hrana koju trebate izbjegavati ako ne želite debeli trbuh
Ako ste žena opseg struka ne bi trebao biti veći od 90, a ako ste muškarac 101,5 centimetara. Ako ste prešli te vrijednosti, ovo je hrana koju odmah trebate izbaciti s jelovnika.

1. Rafinirane žitarice

Uobičajeni primjeri rafiniranih žitarica su bijela riža, bijeli kruh i bijela tjestenina. Za razliku od cjelovitih žitarica, rafinirane su modificirane od svog prirodnog oblika i dramatično povećavaju šanse za debljanje.

2. Punomasno mlijeko ili 2% mlijeko

Većina zna da je punomasno mlijeko loše za liniju, no i ono smanjene masnoće kalorično je i puno masnoća, tako da će utjecati na izgled trbuha ako se redovito konzumira.

3. Gazirana pića

Bez obzira radi li se o klasičnim ili dijetalnim verzijama, budete li ih pili salo na trbuhu neizostavan je rezultat.

4. Muffini

Trebate biti svjesni da jedan muffin sadrži oko 500 kalorija, i više od polovine dnevno preporučene količine šećera.

5. Sir

Sir je dobar izvor kalcija, ali je i izvor visoke razine zasićenih masnoća. Čak i male količine sira mogu sadržavati polovinu preporučenog dnevnog unosa masti.

6. Sve namirnice koje sadrže trans masti

Čak i mala količina trans masti može utjecati na vaše zdravlje, ali i povećanje sala oko trbuha. Hrana koja obično sadrži trans masti su pekarski proizvodi, kokice za mikrovalnu i pržena hrana.

7. Prerađeno meso

Salame, hrenovke i kobasice mogu biti primamljive, ali najbolje ih je izbjegavati ako želite ravan trbuh.

Mesne prerađevine bogate su kalorijama i zasićenim mastima, pa su jedan od najčešćih uzroka debljanja.

8. Čips

Čips od krumpira dolazi u desecima različitih okusa i jedan je od najpopularnijih oblika hrane za utjehu. Ipak, vaš trbuh neće vam biti zahvalan što ga jedete. Jako je kaloričan i i puni soli, a i izvor trans masti.

9. Bilo koja hrana s rafiniranim šećerom

Hrana bogata rafiniranim šećerom ima malu hranjivu vrijednost i puna je praznih kalorija koje povećavaju razinu glukoze u krvi.

Rafinirani šećeri jedan su od najpoznatijih izvora jednostavnih ugljikohidrata, koji potiču tijelo da nakuplja masnoće u području abdomena.

10. Alkohol

Sve vrste alkohola ostavit će posljedice na izgledu vašeg trbuha. Alkohol će usporiti tijelo da sagorijeva masnoće i šećere onemogućavajući oksidaciju lipida. Također sadrži prazne kalorije.

11. Sol

Konačno, iako sama sol neće utjecati na to da se debljate u području trbuha, konzumiranje prevelike količine hrane i pića koja sadrži visoku količinu natrija može stvoriti dojam da imate debeli trbuh.

Problem je što sol zadržava vodu u tijelu, a većina toga će biti vidljiva u abdominalnom dijelu tijela na način da ste otečeni i mlohavi.

magazin.net.hr