7 najčešćih grešaka koje radite a zbog kojih nikako da smršavite

7 najčešćih grešaka koje radite a zbog kojih nikako da smršavite
Događa se svima. Evo nekoliko najčešćih "pogrešaka" zbog kojih ne možete smršaviti.

1. Jedete previše zdrave hrane

Orašasti plodovi, avokado, kruh sa cjelovitim žitaricama. Sve su to zdravi proizvodi, ali bitno je paziti na količinu jer to što su zdravi ne znači da imaju malo kalorija. Pripazite stoga na količine!

2. Preskačete doručak

Doručak je najvažniji obrok u danu. Ako ga preskočite, napravit ćete si samo štetu jer će vaš organizam misliti da ga izgladnjujete pa će "zaštititi" masti a ne ih topiti.

3. Jedete prevelike porcije

Morat ćete početi mjeriti što i koliko jedete. Ako recept kaže pola šalice integralne riže, držite se toga.

4. Jedete s nogu

Uzmite vremena za obrok i posvetite se hrani. Tako ćete unijeti manje kalorija, a mozak će dobiti dovoljno vremena da shvati da je sit.

5. Ne spavate dovoljno

Spavanjem minimalno sedam sati regenerirat ćete organizam, a uz dovoljno sna bit će i energije za vježbanje. Premalo sna, s druge strane, može dovesti do toga da vam apetiti "podivlja".

6. Trpate u sebe previše proizvoda s niskim udjelom masti

Masti nisu neprijatelj! Zapravo, organizmu su masnoće nužne normalan rad, a proizvodi s niskim udjelom masnoće da bi ostali prihvatljivog okusa prepunjeni su umjetnim zaslađivačima.

7. Zaboravili ste na zelenjavu

Voće i povrće neizostavni je dio uravnotežene prehrane, a za osobe koje pokušavaju skinuti viak kilograma neophodno je jesti "zelenilo" koje je bogato vlaknima. Mršavit ćete lakše i uz duži osjećaj sitosti.

Večernji.hr