10 savjeta za laku noć

San ne donosi samo opuštanje i spokoj za tijelo i dušu nego je i nezamjenjivi eliksir ljepote. Otkrivamo vam najvažnije i najdragocjenije tajne vezane za san i ljepotu.
1. Kratko i duboko

Koliko prosječno spavate noću? Prema najnovijim spoznajama, posve nam je dovoljno već pet, maksimalno šest sati sna, ako je on neometan.
2. Stimulacija

Prije odlaska u krpe kratko prohodajte bosih nogu. To stimulira refleksne zone za uspavljivanje.
3. Trik za seksi snove

Magično će privuci erotske noćne pustolovine: ležeći na leđima u krevetu, prekrižite noge i ostanite tako tri minute. Tako će energija poteći u centre za nasladu i začiniti vam snove.
4. Bistar pogled

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujutro su vam oči podbuhle? Nastojte, ako ikako možete, uvijek spavati na leđima, što će spriječiti nakupljanje tekućine u predjelu lica.
5. Na večer: light!

Posljednji obrok u danu treba biti lagan (npr. voće, kruh i slično). Prste dalje od salate! Ona je teško probavljiva pa će opteretiti želudac i crijeva.
6. Punom parom

Naša koža radi u smjenama: od 17 sati ubrzava se dioba stanica i ona se počinje regenerirati. Oko 23 sata ubacuje za jednu brzinu više, a tek nakon 2 sata ujutro počinje raditi punim kapacitetima. Sve to za ten koji će zablistati na jutarnjem suncu...
7. Mirisne esencije

Mirisna svijeća stvorit će ugodnu klimu u vašem ambijentu, kao i aromalampica s eteričnim uljem. Ne zaboravite ugasiti!
8. Feng shui

Optimalan položaj: krevet postavljen uzglavljem prema zidu, pogled je prema vratima.
9. Dobar pritisak

Predlažemo akupresuru umjesto brojenja ovčica: kažiprstima prvo s obje strane izmasirajte sljepoočnice, a zatim kružnim pokretima i sredinu čela.
10. Napitak za uspavljivanje

Crni je čaj stimulativan. Pametnije je posegnuti za valerijanom, hmeljom, matičnjakom ili kamilicom, koji uravnotežuju i jačaju živce.

K. R. / ordinacija.hr