Ovo su jela koja debljaju najviše na svijetu

hrana, Nezdrava hrana, prehrana, žvakanje, hrana, jelovnik, ishrana, pravilna ishrana, loše navike, jelo, najgore navike, organska hrana, nezdrav život, dug i zdrav život, ishrana, pravilna ishrana, hrana, zdravlje, ishrana, zablude, hrana, meso, sirova hrana, očuvanje hrane
Doduše, ne treba ignorirati činjenicu da je ovaj popis sastavio američki portal Huffington Post pa je to razlog što na njemu nema nekih njihovih nutricionističkih grozota: prženih u dubokom ulju, zalivenih sirom i zaokruženih bijelim žemljama. Odnosno, ovo je popis jela koja debljaju najviše na svijetu, ako s popisa izuzmemo upravo zemlju sa zastrašujuće velikim brojem debelih ljudi, piše Index.hr.

Pa provjerite koje su se sve divote ovdje našle:

Acaraje, Brazil

Palmino ulje prilično je nezdravo. Jedna čajna žlica sadrži sedam grama zasićenih masnoća. A Acaraje sadrže grah, oblikovan u kuglicu, pržen u dubokom palminom ulju. Kuglica se potom puni dvjema vrstama namaza od sušenih škampa, mljevenih indijskih oraščića i - još palmina ulja.

Churros, Španjolska

Tijesto prženo u dubokom ulju i umočeno u šećer i cimet uranja se u vruću čokoladu i jede za doručak.

Poutine, Kanada

Ovo su prženi krumpirići podignuti na novu razinu: umočeni u umak od masnog sira (prodaje se i u Burger Kingu i jedna porcija sadrži 740 kalorija i 42 gram masti). I to je samo osnovna verzija.

Khachapuri, Gruzija

U pitanju je zdjela od kruha napunjena otopljenim sirom. Na vrhu se nalaze jaje i komad maslaca.

Aligot, Francuska

Aligot se radi od pire krumpira, maslaca, vrhnja, češnjaka i otopljenog sira. Prema podacima sa stranice FatSecret jedna žlica aligota sadrži šest posto preporučenog dnevnog unosa zasićenih masnoća.

Mars u dubokom ulju, Škotska

Kao zemlju podrijetla ove groteskne slastice Amerikanci navode Škotsku, ali zaboravili su spomenuti da su upravo oni ti koji su najpoznatiji po tome što apsolutno sve bacaju u duboko ulje.

Jalebi, Indija

Jalebi je tijesto prženo, još jednom, dubokom ulju, umočeno u šećerni sirup.

Calzone, Italija

Tradicionalna calzone pizza sadrži u sebi istu količinu tijesta kao pizza namijenjena za četvero ljudi, piše Huffington Post. Ako pritom odaberete i standardne dodatke koji uključuju puno sira, dobivate jelo koje je među najkaloričnijima u svijetu.

Ramen, Japan

Ovo je jelo s rezancima posljednjih godina postalo jako popularni u Americi. Problem nastaje kad se rezanci prže, a u sve se dodaje govedina, svinjska mast i ulje.