VIDEO  Ovo je jorgan koji se sam zateže, grije, hladi...

jorgan

Ovaj pametni jogran se sam zateže i regulira temperaturu. Oni koji kupe i budu imali ovaj "pametni jorgan smartduvet breeze" više neće morati da se otkrivaju tijekom noći kad im je vruće ili da kradu pokrivač od partnera kada im je hladno u tijeku noći dok spavaju.

Jorgan je povezan sa kontrolorom preko kojeg se regulira temperatura. Zanimljivo je što istovremeno može da grijati jednu polovinu, dok se na drugoj strani kreveta osoba rashlađuje. Temperatura jorgana može se regulirati i pomoću aplikacije preko koje kupac jednostavnim komandama "+" ili "-" bira da li želi da hladan ili topao zrak struji kroz pokrivač.

Kada ujutro ustanete iz kreveta, "smartduvet breeze" će se sam zategnuti.

Za novi model prekrivača, kompanija je koristila ultralagani čaršaf koji se nalazi unutar jorgana. Manja mreža zračnih kanala vodi računa o zraku, omogućavajući jorganu da se ohladi. Iz kompanije tvrde da njihov pametni jorgan nije dobar samo zbog udobnosti, već i zbog manje znojenja i sprječavanja razmnožavanja grinja.

"Smartduvet breeze" je ekološki proizvod jer ne morate grijati ili rashladiti cijelu kuću da biste imali željenu temperaturu tijekom spavanja. Nije poznato kada će se pametni jorgan biti dostupan na svjetskom tržištu, a njegova cijena biće oko 389 američkih dolara.