Veliki koncert Napretkove zaklade za Sveučilište i stipendiranje

HKD Napredak, koncert, zaklada
Riječ je o muzičko-scenskom spektaklu pod nazivom "20 godina s vama", koji će biti održan u dvorani "Mirza Delibašić", uz učešće brojnih bh. i hrvatskih estradnih zvijezda, te folklornih i muzičkih skupina.

-Ovaj projekt je u funkciji zbližavanja i povezivanja ljudi te stvaranja prijateljstava, rekao je na pres-konferenciji predsjednik Napretka prof. dr. Franjo Topić.

Govoreći o učesnicima ovog događaja, posebno poznatim muzičkim imenima, Topić je ustvrdio da se "ovakvi pjevači poslije rata nisu sastali na jednom mjestu, što je dobra i pozitivna poruka".

Također, pojasnio je da će cjelokupni prihod s ovog koncerta biti usmjeren u zakladu za Sveučilište i stipendiranje, koja je u fazi formiranja.

Ovaj muzičko-scenski spektakl bit će javno sniman u produkciji Zabavnog programa Hrvatske televizije, a urednik u ovoj medijskoj kući Branko Uvodić izrazio je zadovoljstvo zbog učešća u ovom projektu.

Ocijenio je također da su ovakvi događaji značajni, jer su u funkciji očuvanja tradicijske kulture.

Jedan od učesnika koncerta Željko Bebek kazao je da mu je bilo zadovoljstvo odazvati se pozivu za učešće u ovom događaju, te je obećao "lijepu noć".

Pored Bebeka, na kocertu koji počinje u 19 sati, učestvovat će i Kemal Monteno, Hanka Paldum, Halid Bešlić, Marija Šestić, Josip Pejaković, Tereza Kesovija, Zlatko Pejaković, Đani Stipanićev, Duško Kuliš, Krunoslav Kićo Slabinac, Ivica Šarić, Ivan Mikulić, klapa Hrvoje, te Napretkove foklorno-glazbene skupine iz Odžaka, Knina, Kreševa, Busovače, Mostara, Bihaća, Sarajeva, Uskoplja i Kupresa.

(Fena)