KONJIC Organizatori kulturnog ljeta vas pozivaju na projekciju filma

Plakat za projekciju filma Mađioničar
Narodni univerzitet Konjic

U okviru 'Konjičkog kulturnog ljeta 2020', Narodni univertitet Konjic u suradnji sa Turskim kulturnim centrom i 'Yunus Emre' institutom Mostar, a uz podršku glavne direkcije za kinematografiju Ministarstva kulture i turizma Republike Turske organizira projekciju jednog od najljepših ostvarenja turske kinematografije.

U kino dvorani Narodnog univerziteta Konjic, u četvrtak, 4. lipnja od 20 sati bit će upriličena projekcija komedije 'Mađioničar - Hokkabaz'. Ulaz je slobodan.

Glavne uloge u filmu glume: Cem Yılmaz (Iskender), Mazhar Alanson (Sait), Ozlem Tekin (Fatma Nur), Tuna Orhan (Maradona).

Iskender je živahan mladić koji se još od malih nogu bavi magijom. Iako uporno tvrdi da je čarobnjak to, nitko osim njegovog bliskog prijatelja Maradone, ne prihvaća, te podrugljivo govore da je samo jedan običan mađioničar. I Sait, Iskenderov otac, srami se sina i ne hvali ga, jer se ne ponosi njegovim radom.

Dvojica prijatelja, prinuđeno i kao da bježe iz Istanbula, odlaze na turneju na koju su prisiljeni povesti i Saita. Iako su, zahvaljujući toj turneji, otac i sin postali nešto prisniji, zanimljivi događaji će učiniti da cijela situacija krene tokom drugačijim od onog planiranog i zamišljenog.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.