Druženje s inspirativnim ženama u Američkom kutku

Fem forum
hercegovina.info

Američki kutak Mostar povodom 8. ožujka organizira Fem Forum koji je zamišljen u vidu druženja s inspirativnim ženama koje djeluju u Mostaru. Održat će se u petak, 06. ožujka u 17 sati u prostorijama Američkog kutka.

Cilj Fem Foruma je okupiti istaknuti aktivne i inspirativne žene različitih generacija, koje su pokrenule i vode svoje kreativne industrije, festivale, socijalna poduzeća i nevladine organizacije te koje su pozitivan primjer samostalnosti, neovisnosti, invoativnosti,  kreativnosti i koje svojim djelovanjem doprinose pozitivnim društvenim promjenama.

Na Fem Forumu će gostovati: Nada Glibo Komadina i Martina Penava - osnivačice studia Fasada, Tajana Ćumurija - pokretačica brenda BulBul design, Vedrana Božić - vlasnica galerije Claire Noel, Sabina Maslo - jedna od organizatorica Street Arts Festivala Mostar, Mirna Mezit - direktorica Centra za djecu i mlade s posebnim potrebama „Los Rosales“ i jedna od osnivačica Lonato Lunchroom restorana, Inga Kotlo - pokretačica inicijative Bulevar prijateljstva Mostar i Arnela Memić - jedna od osnivačica Centra za psihološku podršku Sensus.

„Pozivamo sugrađanke i sugrađane da nam se pridruže na ovom događaju i poslušaju priče naših sugovornica o počecima njihovog djelovanja, izazovima s kojima su se susrele, napretku kojeg su ostvarile i planovima za budućnost. Također ćemo razgovarati i o tome koliko je važno da su žene aktivne, nezavisne i povezane kao i činjenicama da u našem gradu i državi upravo žene stoje iza mnogo pozitivnih ideja i inicijativa“,  ističu iz Američkog kutka Mostar.

Fem Forum će također imati i svoj nastavak u budućnosti te okupiti još inspirativnih žena iz Mostara i Bosne i Hercegovine.