Činjenice o kruhu zbog kojeg ćete ga opet zavoljeti

kruh, brašno, cijene, Hercegovina, kruh, dani kruha, kruh, dani kruha, kruh, Hercegovina, akcija, brašno, cijena, BIH, kruh, mitovi, kruh, debljanje, kruh, debljanje, istraživanje, kruh, stari kruh, hrskav kruh, kruh, mlijeko, cijene, kruh, bijeli kruh, promjene, jelo, zdravlje, kruh, izbjegavati, razlozi, hrana, kupovina, ušteda, kruh, Rusija, tehnologija, kruh, zabluda, debljanje, debljina, katica kiš, kruh, kruh, zdravlje, kruh, svježina, recept, meso, kruh, kazna, pekara, kruh, stari kruh, poskupljenje, poskupljenje, kruh
Razbijamo neke uobičajene mitove vezane uz kruh.

Mit 1: Kruh ima prazne kalorije

To ovisi o tome kakav je kruh. Onaj od cjelovitih žitarica pun je vlakana i vitamina, a zdrav je i za srce.

Mit 2: Gluten je loš

Gluten je štetan za ljude koji su alergični na pšenicu i koji imaju celijakiju. Za ostale nije štetan, ali ni ne donosi koristi, osim ako nije riječ o kruhu s cjelovitim žitaricama. Sve je u umjerenosti. U kruhu možete uživati nekoliko puta tjedno. Ali ako vam je on temelj prehrane, a ostatak nezdrav, onda biste mogli imati problema.

Mit 3: Kruh deblja

Opet sve ovisi o tome koja je vrsta kruha u pitanju i u kojim količinama ga jedete. Studija je pokazala da su žene koje su jele cjelovite žitarice mršavjele više od onih koje su ih izbjegavale. Također, jedite ga ujutro, a izbjegavajte navečer.

Mit 4: Kruh uzrokuje probleme s probavom

Kruh je kriv za sve, zar ne? Pa ne ako jedete onaj od cjelovitih žitarica. Vlakna, zapravo, poboljšavaju probavu.

Mit 5: Kruh uzrokuje upalu zglobova

Ako kruh sadrži sjemenke i cjelovite žitarice, omega-3 kiseline pomoći će u borbi protiv upala.

IL/thestir.cafemom.com