Češće budi gola u 2016., evo zašto!

aktivnost, emocionalno zdravlje, Nova godina, novogodisnje odluke, zdravlje
1. Više budi gola
Ne samo da na taj način možeš izgraditi jaču povezanost između sebe i partnera, nego omogućuješ svojoj koži i vagini da dišu. U ovo doba godine kada imamo puno slojeva odjeće, često bakterije mogu ostati zarobljene, a suha koža može puknuti i stvoriti infekciju, zato pusti kožu da diše.

2. Smanji broj lijekova
Ako uzimaš nekoliko vrsta lijekova razgovaraj sa svojim liječnikom i pokušaj smanjiti njihov broj. Pitaj liječnika i istraži postoji li prirodna terapija za neke lakše bolesti.

3. Jedi punomasne mliječne proizvode
Masnoće pomažu pri apsorpciji hranjivih tvari iz mlijeka i pojačavaju osjećaj sitosti. Dobit ćeš daleko više nutrijenata iz komadića kvalitetnog sira u odnosu na veliki komad sira niske masnoće koji u sebi sadrži zamjenske sastojke i aditive. Puno masni jogurti sadrže i više laktoze koja regulira razinu šećera u krvi. Ako gledaš kalorije i odnos unos masnoća, samo se drži veličine porcija. Umjesto šalice nemasnog jogurta, popij 3/4 šalice punomasnog jogurta.

4. Idi na digitalnu dijetu
Pričekaj najmanje jedan sat nakon što se probudiš prije nego posegneš za mobitelom ili kompjuterom i nemoj biti on-line barem jedan sat prije spavanja. Daj sebi priliku da započneš dan bez interneta i da se tvoj mozak odmori prije spavanja i da lakše zaspeš.

5. Više trepći
Kada smo usredotočeni na stvari poput čitanja e-pošte, knjiga ili gledanja televizije, jednostavno zaboravimo treptati. To može dovesti do isušivanja oka, što može dovesti do zamagljenog vida i nelagodnog osjećaja. Sjeti se redovno treptati i oči će ti biti zahvalne.

6. Pij sok od višnje prije spavanja
Studija na sveučilištu Louisiana pokazala je da sok od višnje poboljšava san. Odrasli koji su patili od nesanice, nakon soka od višanja spavali su čak 84 minuta dulje od onih koji ga nisu pilu. Sok od višanja sadrži melatonin koji je ključan za spavanje.

zdravakrava.ba