Samsung i YouTube šire globalnu HDR ponudu

samsung
YouTube aplikacija je dostupna na svim Samsungovim Quantum Dot televizorima i UHD televizorima iz 2016, te će bit lansirana postepeno širom svijeta od decembra.

YouTube će podržavati High Dynamic Range (HDR) video streaming, nudeći široku paletu HDR sadržaja. Uz pokretanje putem automatskog ažuriranja softvera, korisnici koji koriste Samsungove Quantum Dot televizore i UHD TV će moći pristupiti HDR sadržaju jednostavno posjetivši kategoriju HDR unutar Youtube aplikacije na You Tube-ovom 4K kanalu uz pomoć jednostavnog načina za navigaciju, uživajući u premium sadržajima.

- S globalnom dostupnošću YouTubeovog HDR-a, mi u Samsungu smo oduševljeni što možemo da podržimo najbolje HDR iskustvo gledanja i širok spektar HDR sadržaja - rekla je Seline Han, potpredsjednica Visual Display Business odjela u kompaniji Samsung Electronics.

Za vrijeme objavljivanja, aplikacija YouTube će prikazivati nove HDR video sadržaje iz popularnog sadržaja autora na YouTube, kao što je MysteryGuitarMan i Jacob + Katie Schwarz. Kako bi se osiguralo širenje novih HDR sadržaja, novi YouTube autori će moći iskoristiti YouTube Spaces LA i NYC, koji će pružati proizvodne resurse za autore sadržaja.

HDR je slikovna reprodukcijska tehnologija koja analizira omjer kontrasta videozapisa kako bi pomogla izražaj najsuptilnijih razlika u nijansama i tonovima boja. U paru sa Samsungovim Quantum Dot televizorima, proizvedena slika je realnija na ekranu i "nalikuje životu", priopćeno je iz agencije Grayling.

FENA