NOVO NATJECANJE Instagram će produžiti trajanje Reelsa zbog borbe s TikTokom i YouTubeom

instagram,TikTok,reels,YouTube,meta

Društvena mreža Instagram u vlasništvu Meta produljit će duljinu Reels formata s tri na deset minuta.

Instagram je odlučio značajno produljiti maksimalno trajanje Reelsa, prema cijenjenom programeru i tipsteru Alessandru Paluzziju. Trenutačno su Reels ograničeni na tri minute, ali snimke zaslona koje je objavio Paluzzi pokazuju da će u budućnosti biti do maksimalno 10 minuta. To će ovu društvenu mrežu učinkovito transformirati u robusniju platformu za dijeljenje videa poput YouTubea.

Ovaj će potez također omogućiti Instagramu da se natječe s konkurentskim TikTokom, koji već dopušta korisnicima objavljivanje videa do 10 minuta. TikTok i Instagram također "kopiraju" jedan od drugoga i naizmjenično uvode "nove značajke" koje je rival prije imao.

Dok TikTok i Instagram pokušavaju zgrabiti dio "kolača" od dugih videa, YouTube ide u suprotnom smjeru, odnosno pokušava napraviti iskorak u svijetu kratkih videa. Nedavno je predstavio alate za kreatore i feed za otkrivanje glazbe, koji podsjeća na TikTok. Dani kada je Instagram bio sinonim za fotografije, TikTok za kratke isječke i YouTube za duge isječke očito su prošlost. Svi žele ponuditi sve što ima konkurencija.

Engadget je dobio potvrdu od Mete da su snimke zaslona stvarne, ali da predstavljaju "interni prototip" koji se ne testira izvana.