VIDEO  10 NAJ Moglo bi vas iznenaditi što je među najgledanijim sadržajima na YouTube

YouTube mobitel

Prema statistici Googlea, više od jedne milijarde YouTube korisnika mjesečno gleda više od milijarde sati videa svaki dan.

Vjerujete li da je YouTube dio naših života tek od 2005.? Internet je tada bio sasvim drugačije mjesto. Video snimci su bili masivni, a datoteke su se sporo učitavale. Načiniti video snimak bržim i dostupnijim definitivno je postala specijalnost YouTubea, a zauzvrat, to je sada druga najposjećenija stranica na svijetu, nakon Googlea, naravno.

Poput najpraćenijih korisnika Instagrama, slavne osobe su izgradile (i uništile) karijeru putem ove platforme, a brojne snimke s YouTubea postale su dio povijesti, premošćavajući granice, kulture i jezike (tko se ne sjeća hita Gangnam Style?).

Sadržaj se učitava...

YouTube nije samo promijenio način na koji pronalazimo i gledamo video snimke – promijenio je način na koji komuniciramo jedni s drugima širom svijeta, navodi B92.

Prema statistici Googlea, više od jedne milijarde YouTube korisnika mjesečno gleda više od milijarde sati videa svaki dan. To je veliki broj videa. A najgledaniji je dječji hit 'Baby Shark Dance' koji je nedavno postao prvi video koji je prešao 13 milijardi pregleda.

U nastavku možete pronaći 10 najgledanijih YouTube videa svih vremena:

1. Baby Shark Dance (13,1 milijarda pregleda),
2. Luis Fonsi - Despacito (8,2 milijarde pregleda),
3. Johny Johny Yes Papa (6,73 milijarde pregleda),
4. Bath Song (6,26 milijardi pregleda),
5. Ed Sheeran - Shape of You (6,02 milijarde pregleda),
6. Wiz Khalifa - See You Again (5,94 milijarde pregleda),
7. Phonics Song with Two Words (5,36 milijardi pregleda),
8. Wheels on the Bus (5,36 milijardi pregleda),
9. Mark Ronson - Uptown Funk (4,96 milijardi pregleda),
10. Learning Colors – Colorful Eggs on a Farm (4.91 milijarda pregleda).