NOVA OPCIJA NA WHATSAPPU Nestajuća glasovna poruka

glasovne poruke, voice messaging, WhatsApp

Slanje glasovne poruke putem WhatsAppa može biti korisno i praktično u više različitih situacija.

Tako, primjerice, možete uštedjeti vrijeme koje biste potrošili na tipkanje ili na brzinu ostaviti poruku nekome tko je može poslušati kad mu je zgodno.

Ali, što kad - zbog bilo kojeg razloga - ne želite da glasovna poruka koju ste poslali ostane trajno dostupna?

U takvim situacijama obično koristimo značajku View once, kako bismo poslali poruke, fotografije i video zapise koje je moguće pogledati samo jednom prije no što ih aplikacija zauvijek obriše.

Glasovne poruke dosad nisu bile obuhvaćene tom značajkom. No, u WhatsAppu testiraju upravo takvu mogućnost. Prema zadanim postavkama, poruka koju ste snimili i poslali nestat će dvije minute nakon slušanja ako ne kucnete Keep.

Ova značajka još nije dostupna široj javnosti. Kako biste je isprobali, morate koristiti beta inačicu WhatsAppa.

Ako se niste prijavili za taj program za operativni sustav iOS, nemate sreće jer su sva mjesta popunjena. Međutim, beta verzija Androida je širom otvorena, tako da je svatko na toj platformi može isprobati odmah.

Nova značajka bi trebala biti uvedena u WhatsApp beta za Android 2.23.21.15 i 2.23.22.4, kao i WhatsApp beta za iOS 23.21.1.73.

Kako poslati glasovne poruke koje nestaju u WhatsAppu

Nakon pokretanja beta verzije otvorite WhatsApp chat kojem želite poslati glasovnu poruku.

Pritisnite i zadržite pritisak na dugmetu sa sličicom mikrofona za početak snimanja, zatim povucite prema gore kako biste diktafon postavili u način rada 'bez ruku'. Vidjet ćete novu sličicu (1). Kucnite je i vaša će glasovna bilješka biti poslana u načinu rada View once (Pogledaj jednom).

Nećete moći preslušati svoju glasovnu poruku nakon što je pošaljete na ovaj način, stoga je najbolje da je jednom pregledate prije nego što dodirnete (1). Isto tako, nakon što je drugi korisnik posluša ili odbaci, poruka će nestati, piše Life Hacker.