Hakeri srušili Adidas

internet, virus, internet, rat, internet, računala, hakeri, internet explorer, safari, Firefox, internet, računala, internet explorer, Google Chrome, internet, internet, zaštita, oprez
Njemački proizvođač sportske opreme Adidas povukao je s interneta sadržaje svoje stranice nakon, kako se navodi, "sofisticiranog, kriminalnog hakerskog napada".

Adidas u priopćenju javnosti navodi kako ne postoje dokazi o tome da su podaci potrošača kompromitirani, ali da je stranica ugašena radi zaštite posjetitelja.

Vijest o problemima Adidasa objavljena je nakon niza hakerskih napada s kojima se suočila japanska kompanija Sony. U travnju ove godine hakeri su ukrali podatke o nekoliko desetina milijuna korisnika Sonyjeve konzole za igru PlaStation 3.

U priopćenju se ističe da je incident otkriven 3. studenog i da su od tada poduzete dodatne sigurnosne mjere i da su počeli s pokretanjem svojih stranica, piše Srna.

- Ništa nam nije važnije od privatnosti i sigurnosti osobnih podataka naših potrošača. Cijenimo Vaše iskazano razumijevanje i strpljenje, dodaje se u priopćenju.

bitno.ba