Da biste odgojili sretno djetete, ovako se trebate ponašati

23.05.2013

Svaki roditelj iskreno želi da njegovo dijete odrasta sretno, da sretno živi svoje djetinjstvo i da ustvari bude sretno.

Svaki roditelj na sreću svog djeteta uvelike utječe, svaki roditelj odgojem modelira sreću svog djeteta.

Nekad se vjerovalo da je strogi odgoj jedini pravi i da samo takvim odgojem roditelj može postići cilj. Međutim, dokazano je da to nije tako, ustvari, upravo je suprotno. Da biste odgojili dobro, odgovorno, marljivo i ambiciozno dijete, najprije ono mora biti sretno i zadovoljno.

Jako je važno što više vremena provoditi sa svojim djetetom. Za to vrijeme neka na vašim licima uvijek bude razvučen osmijeh, neka to vrijeme bude rezervirano za igru, smijeh i zabavu. Puno se šalite, puno se smijte, budite opušteni i ležerni.

Probudite u sebi dijete i prisjetite se koje su vas stvari najviše veselile u djetinjstvu. Podijelite to sa svojim djetetom. Pokažite mu koliko ste vi sretni dok provodite vrijeme u igri s njim, dok ne mislite na posao i obaveze.

Vaše opušteno i veselo ponašanje nikako neće ugroziti vaš autoritet, baš naprotiv. Dijete će se s vama osjećati bliskije i lakše ćete komunicirati. Bolje ćete se razumjeti i lakše rješavati probleme.

obitelj.hr

loading...