Mostarsko poduzeće pobudilo veliki interes kod trudnica u Sarajevu

Sfera predavanje za trudnice u Sarajevu
Sfera

Nakon skoro godinu i pol dana, u hotelu 'Ibis Styles' u Sarajevu održano je uživo edukativno predavanje 'Naše putovanje počinje' za trudnice. Druženje se inače u proteklim mjesecima održavalo online i na taj način su se trudnice educirale i informirale o svim korisnim stvarima koje su im potrebne za razdoblje u kojem se nalaze, ali i za ono koje je ispred njih.

Druženje u Sarajevu je prvo uživo druženje nakon dužeg razdoblja i interes je bio ogroman. Domaćin projekta je Zavod za ginekologiju, perinatologiju i neplodnost 'Mehmedbašić', a dr. Eldar Mehmedbašić, specijalista ginekologije i opstetricije održao je prvo predavanje o temi 'Psihofizička priprema trudnica za porod'. Prof.dr.spec. Lana Lekić govorila je o medicinskoj koristi od masaže dojenčeta i malog djeteta.

Komunikacija trudnica sa govornicima se razvila već nakon uvodnog predavanja dr. Mehmedbašića, a posebno nakon predavanja o trudnoći i koronavirusu, koji je prezentirala dr.sci.med. Verica Mišanović, specijalista pedijatar.

Sfera predavanje za trudnice u Sarajevu

Nakon predavanja stručnjaka i kompanija koje su sponzori i partneri, a koje su prezentirale benefite svojih proizvoda, održana je nagradna igra u sklopu koje su nagrađene sretne dobitnice sa vrijednim poklon paketima, kao što su hranilica za dijete, ljulja za dijete sa vibracijom i glazbom, poklon vaučeri za photoshooting novorođenčeta, slatki box dobrodošlice za novorođenče, te ostalim nagradama koje su zaista obradovale dobitnice.

Pored tih nagrada, svaka trudnica je dobila poklon vrećicu sa časopisom 'Roditelj', specijaliziranom časopisom za uspješan odgoj djece, koji inače izdaje 'Sfera' d.o.o. Mostar, te poklonima sponzora i partnera.

Sfera predavanje za trudnice u Sarajevu

Organizator događaja je mostarska kompanija 'Sfera' d.o.o. u suradnji sa Zavodom za ginekologiju, perinatologiju i neplodnost 'Mehmedbašić'. Naredno druženje je zakazano u Zenici, a domaćin projekta je dr. Hana Štimjanin, zaposlena u Kantonalnoj bolnici. Prijaviti se možete putem facebook stranice 'Roditelj', a sve sudionice učekuju vrijedne nagrade i pokloni.