Tretman iz vlastite kuhinje

Važni su također i zato što čiste pore te vraćaju prirodnu vlagu koži lica. Unatoč ponudi u trgovinama većina žena svom licu želi podariti samo najbolje prirodne sastojke.

Preporučamo vam odličnu i jednostavnu metodu kako bi vaše lice dobilo najbolji mogući spa tretman ravno iz vaše kuhinje.

Trebat će vam:

1 Jaje
2 Posude
Žlica
Ručnik

Prije nego što počnete s tretmanom dobro operite svoje lice, pazite da koristite sapun koji ne isušuje kožu te ima visok pH. Nakon što ste oprali lice razbijte jaje te odvojite žumanjak i bjelanjak u posebne posude. Zatim miješajte bjelanjak sve dok ne bude pjenušav. Kada je bjelanjak dovoljno pjenušav ravnomjerno ga nanesite na kožu te ostavite da se osuši, držite ga na licu sve dok se više nećete moći nasmijati, odnosno sve dok vam koža ne bude jako zategnuta te tada oprite lice. Nakon što ste lice osušili ručnikom nanesite ravnomjerno žumanjak na kožu te također pričekajte dok vam koža ne bude posve zategnuta pa potom ponovno operite lice.

Ovim je završen spa tretman iz vaše kuhinje, na kraju možete na lice nanijeti vašu omiljenu hidratantnu kremu.

Korist koju vaša koža dobiva od bjelanjaka je ta da ju oslobađaju ulja koja se tijekom dana nakupljaju na vašoj koži te je i čini čvršćom. Dok žumanjak vraća prirodnu vlagu koži lica.

Izvor : female.hr