FOTO/VIDEO  Što nam sve donosi iPhone 8

iPhone 8, iPhon, apple
Iako smo još daleko od kolovoza ili rujna ove godine, za kada se očekuje predstavljanje iduće generacije iPhonea, vijesti ne nedostaje o iPhoneu 8. Poznavatelji prilika tvrtke Apple mogu primijetiti da se Iphonei u parnoj godini označavaju promjenom brojčane oznake a iduće, neparne godine, model jednostavno dobije oznaku „S". Budući da smo 2016 dobili iPhone 7, logika nalaže da bi se ovogodišnji model trebao zvati 7S. Ali, najnovije glasine iz Applea govore da bismo trebali dobiti dva modela 7s i jedan, najjači, koji bi trebao nositi ime iPhone 8.

Kako smo već pisali, kod iPhonea 8 neće nedostajati noviteta.

Predstavljamo očekivane novine:

• OLED ekran - trebao bi prekrivati cijelu prednju površinu, sa kamerom i senzorom otiska prsta ugrađenim direktno u njega
• novi procesor (A11) koji bi trebao brži od prethodnika A10 koji je već bio iznimno brz
• dvostruka glavna kamera, obje sa optičkom stabilizacijom slike (sadašnji iPhone 7 Plus ima dvije kamere ali samo širokokutna ima ugrađenu stabilizaciju)
• bežično punjenje izgleda konačno stiže na Appleove smartfone, trebalo bi omogućiti punjenje na većim udaljenostima koje postojeća tehnologija omogućuje
• kućište izrađeno od stakla, materijal koji nisu koristili još od iPhonea 4, trebalo bi poboljšati učinkovitost bežičnog punjenja
• poboljšana vodonepropusnost, navodno IP 68 rejting (otporan do dubine od 1.5 metara do 30 minuta te potpuno otporan na prašinu), prethodnik iPhone 7 nosi IP 67.
• prepoznavanje lica korisnika i skener mrežnice kao dodatne mjere sigurnosti uređaja, između ostalog

Od ostalih promjena, trebali bismo dobiti i poboljšanja u performansama one tete koja nam vrlo rado pomaže a zove se Siri, iako još nije jasno koja su točno poboljšanja u pitanju te hoće li biti dostupno samo u iPhoneu 8 ili će biti dostupno i ostalim podržanim modelima kroz ažuriranje na iOS 11.

Do izlaska je još jako daleko, tako da očekujemo još puno zanimljivosti vezanih uz najočekivaniji iPhone u dugo vremena.