NOVOSTI IZ APPLEA Iphone 15 pro dolazi u novoj boji

nova boja,iphone 15,tehnologija,mobitel
macrumors

Za otprilike dva mjeseca, kompanija Apple predstavit će svoju iPhone 15 seriju, o kojoj smo saznali mnogo informacija u prethodnom periodu, a sada ih se pojavilo još.

Najnovije informacije u vezi sa novom serijom donosi MacRumors. Tako se u njihovom izvještaju navodi da će iPhone 15 Pro ove godine stići sa novom bojom i to tamnoplavom sa suptilnim sivim tonovima.

MacRumors je objavio rendere za ovu verziju telefona u saradnji sa Ukknownz21, dajući korisnicima uvid u ono što mogu očekivati.

Ova boja uređaja korištena je u test verzijama iPhonea 15 Pro, ali očigledno je da Apple ima plan da ga uključi u finalnu liniju proizvoda.

Prije nekoliko dana pojavila se informacija da bi modeli 15 Pro i 15 Pro Max kao ekskluzivnu trebalo da imaju tamnocrvenu boju. S druge strane, kada govorimo o običnim modelima, glasine ukazuju na to da će 15 i 15 Plus dobiti ekskluzivnu boju i to zelenu (menta), koja je opisana kao boja slična zelenoj na iPhoneu 12 i iPhoneu 11. Ova boja je itekako bila popularna među korisnicima modela oznake 11 i 12, pa je vjerovatno zbog toga Apple navodno odlučio da je vrati na obične iPhone 15 modele.

Prema nedavnom izvještaju iz Kine, a koji dolazi od izvora iz Foxconnove tvornice, ovogodišnja 15-estica stići će s većim baterijama u odnosu na prethodnike. U izvještaju se navodi da će sva četiri modela iz iPhone 15 serije imati veće baterije i punjenje na USB C port.

iPhone 15 serija trebalo bi da bude predstavljena u rujnu ove godine. Apple još nije službeno potvrdio tu informaciju.