USKORO PREDSTAVLJANJE iPHONE 15 Evo sve što se zasad zna o novom modelu

Iphone

Apple će održati svoj sljedeći veliki događaj idućeg mjeseca, a tijekom njega će gotovo sigurno predstaviti najnoviji iPhone 15, iako detalji o uređaju još nisu službeni. Ipak, informacije od pouzdanih izvora sugeriraju da je izlazak novog iPhonea vrlo blizu.

Appleova velika prezentacija pod nazivom Wonderlust zakazana je za 12. rujna u 19 sati i održat će se u Cupertinu, Kalifornija. Moći ćete pratiti prijenos događaja putem YouTubea i službene web stranice Applea.

Jedna od najvažnijih promjena kod iPhonea 15 je uvođenje priključka USB-C umjesto Appleovog Lightning priključka, što je rezultat pritiska Europske unije. Prema analitičaru Ming-Chi Kuo, samo Pro i Pro Max modeli će imati bržu podršku za prijenos podataka, dok će osnovni iPhone 15 i iPhone 15 Plus podržavati USB 2.0. Svi modeli će imati brže punjenje do 35 W.

Svi modeli iPhonea 15 će također doći s tehnološkim rješenjem nazvanim Dynamic Island, koji je trenutno dostupan samo na iPhoneu 14 Pro i iPhoneu 14 Pro Max. Očekuje se da će Pro i Pro Max modeli imati dodatne značajke kao što su titanov ekran, tanji okviri i potencijalno "akcijsku tipku" sličnu Apple Watch Ultra, koja bi mogla omogućiti dodatne funkcionalnosti aplikacija i pristupačnosti. Prema najnovijim izvješćima, tipka za glasnoću će vjerojatno ostati nepromijenjena.