Googleove naočale uživo će prenositi vaš cijeli život

google, naočale, život, Tomislavgrad, pljačka, naočale, oči, navike, loše navike, vid, splićanka, naočale, sunčane naočale, šetnja
Dok kompanija navodi kako je svjesna svih rizika koji stižu uz to, uvjereni su u to da će prednosti u konačnici prevagnuti nad negativnostima.

Tvorci aplikacije za Google Glass navode kako će se otvoriti potpuno nova dimenzija izvještavanja u medijima, a njihov app će moći koristiti i sportaši. Istovremeno, problema vezanih uz privatnost ne manjka.

Google je uslijed negativnih reakcija na sami gadget nedavno objavio i listu stvari koje bi trebali poštovati korisnici Glassa, kako ne bi narušavali nečiju privatnost ili jednostavno bili jezivi. Casinoi, barovi i restorani su se već odlučili na zabranu korištenja takvog uređaja u njihovim prostorima, a i drugih problema ima na pretek.

Snimanje Livestream aplikacijom je vrlo jednostavno, a korisnik po instalaciji treba reći tek 'Ok Glass, Livestream' te dotaknuti okvir uređaja.

U izjavi za medije, čelnik Livestreama Max Haot je objasnio kako su mogućnosti prijenosa uživo s Glass gadgetom beskrajne. 'Od izvještavanja u prosvjedima, do sportskih natjecanja u arenama, vjerujemo da će Glass imati ključnu ulogu u demokratizaciji budućih video prijenosa.'

Jedno od ograničenja trajanja jest jaka potrošnja baterije, koja ionako nije idealna za Google Glass. U Livestreamu smatraju da će novinari vjerojatno koristiti zasebne baterijske pakete kako bi dulje prenosili sadržaj.

Tportal