Čudo: Nakon majčinog poljupca umiruća djevojčica nastavila živjeti!

Bio je to strašan trenutak za Jennifer Lawson. Doktori su joj rekli da nema nade za njenu 14-mjesečnu Alice, koja je pretrpjela teške posljedice meningitisa i ležala je u bolnici u komi, priključena na aparate za održavanje života. Doktori su došli uzeti organe za transplantaciju, kako bi barem spasili neke druge živote, no onda se desilo čudo. Nakon poljupca njene majke Jennifer, Alice je ponovo prodisala.

Jeniffer je toga dana došla u bolnicu da se oprosti od svoje kćerke. Uzela ju je u naručje i poljubila u čelo nakon čega su doktori trebali isključiti aparate uz pomoć kojih je živjela. Njeni organi trebali su biti donirani kako bi se spasili životi ostale djece. Međutim, nakon majčinog poljupca, Alice je prodisala svojim plućima. Doktori i njena obitelj nisu mogli vjerovati. Čudo se jednostavno dogodilo.

- Htjela sam joj reći koliko je volimo. Nadala sam se da će me čuti i razumjeti. Obraćala sam joj se kao da sjedi pored mene dok sam je držala u naručju. Onda sam osjetila otkucaje njenog srca, njenu toplinu. Govorila sam joj koliko sam ponosna na njenu višetjednu borbu, ali da je vrijeme da ide. Onda sam legla pored nje, sjeća se Jennifer tog dana.

Doktori su već bili došli po organe male Alice. Aparati uz pomoć kojih je disala su isključeni. U bolničkoj sobi ostali su samo Jennifer, njezin otac, partner Phil i kćerka Alice. "Poljubila sam je misleći kao je to posljednji put. Onda se desilo čudo. Alice nije umrla. Odlučila je živjeti i disati svojim plućima ", sjeća se danas presretna majka Jennifer.

Nakon toga, doktori koji su došli po organe djevojčice, odlučili su otići. Nekoliko tjedana kasnije, Alice je napustila bolnicu i krenula u školu za djecu sa posebnim potrebama.

U narednih nekoliko mjeseci bit će podvrgnuta operaciji lijeve noge. Alice se hrani kroz cjevčicu u njenom stomaku jer se još uvijek nije dovoljno oporavila da sama može gutati hranu. U međuvremenu, bubrežne funkcije vratile su se u normalu.

"Kad uđem u njenu sobu i gledam je u noći, shvatim koliko smo sretni Phil i ja, kaže Jennifer, zaključujući:« Ona je doista naše malo čudo »

Izvor: Mail Online