KAMENOVANJE SA 'STAKLENE' NAKNADNO EVIDENTIRANO Majka ogorčena (ne)radom policije, oni tvrde da su poduzete sve mjere

kamen, staklena banka, zrinjevac

Majka iz Mostara koja se obratila portalu Hercegovina.info nakon što su nju i njezinu bebu nepoznati počinitelji u nedjelju u poslijepdonevnim satima u parku Zrinjevac gađali kamenjem sa zgrade Staklene banke, ogorčena činjenicom da MUP HNŽ nije evidentirao njezinu prijavu koju je podnijela na mjestu događaja, otišla je osobno u prostorije MUP-a kako bi prijavila incident.

Podjećamo, kamenovanje se dogodilo u nedjelju, 3. ožujka, a u policijskom biltenu za taj dan, kao i za dane ponedjeljak i utorak 4. i 5. ožujka, incident nije evidentiran.

Nakon upita koji je Hercegovina.info poslao policiji, potvrđeno je kako događaj uopće nije evidentiran, te nisu u mogućnosti informirati nas o tome jesu li počinitelji identificirani. 

Tek u srijedu, 6. ožujka u biltenu izlazi kratka informacija u kojoj MUP HNŽ piše kako je: "5. 3. 2024. godine oko 13:00 sati u PU Mostar obratila se S. Đ. (1996.) i prijavila da je 3. 3. 2024. godine oko 17:00 sati šetala sa svojim malodobnim djetetom (u dječjim kolicima), kada je od strane nepoznatih malodobnih osoba sa zgrade staklene banke bačen kamen koji je udario u kolica. Poduzete sve potrebne mjere i radnje".

Majka ne krije svoje ogorčenje, te kaže kako su joj u policiji samo rekli da se takav propust nije smio dogoditi. Obećali su joj da će sada malo češće obilaziti banku, te su joj preporučili da, ako nekog tamo ubuduće vidi da ih nazove.

Podsjećamo, u nedjelju je na poziv majke neposredno nakon samog incidenta na mjesto događaja došao jedan policajac koji nije uspio uhvatiti počinitelje, a pojačanje mu nikada nije stiglo. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.