FOTO  U Studencima sahranjen don Jakov Cikojević

don Jakov Cikojević, sahrana

Stutenačka crkva i okoliš oko nje bio je premalen da primi sve koji su se došli oprostiti od dobre duše Studenaca, Zagvozda,  Vinišća i ostalih župa gdje je službovao naš don Jakov.

Misno slavje predvodio  je Splitsko-Makarski nadbiskup Marin Barišić uz asistenciju preko sto svećenika. Što reći o don Jakovu,  čovjeku koji je iznad svega volio Boga i njemu se cjeli davao sve do zadnjega dana svog života, a uz to što je volio Boga volio je neizmjerno Hrvatsku i prave i istinske Hrvatice i Hrvate.

Uvijek je pokazivao samo ono što nosi u srcu. Živio je za Boga, Hrvatsku i malog čovjeka kome je uvjek bilo na raspolaganju. Nije imao dlake na jeziku i to ga je dosta puta koštalo jer je bio zatvaran i proganjan za vrjeme komunističke diktature, ali nikada se nije predavao i nastavjao se još žešće i jače boriti i opirti sotonama.

Uz to što je don Jakov bio veliki Hrvat i Katolik bio je i veliki graditelj koji je napravio par crkava, a jedna takva je u Vinišću Marinski kraj. Teška bolest ga je mučila,  ali se nije dao nakon umirovjenja i još žešće je nastavio djelovati u svojin rodnim Studencima izvačeći iz svoga nejakoga tjela zadnje atome snage. Mogle bi se napisati knjige o pokojnom don Jakovu i opet ne bi bilo sve rečeno, a na kraju dovojno je i ovo:Veliki Hrvatski čovječe i svećeniče tvoja djela i tvoj napaćeni Hrvatski puk pamtit će te do vjeka vjekova amen.

Tekst i foto by:Ivica Lozina