Stanimiroviću nije smetao spomenik vojvode Draže Mihailovića u Vukovaru

Tovarnik, ratni zločini,  Vojislav Stanimirović, Tovarnik,  Vojislav Stanimirović, Kolinda Grabar Kitarović,  Vojislav Stanimirović, goran hadžić,  Vojislav Stanimirović, Vlada, ratni zločin, goran hadžić,  Vojislav Stanimirović,  Vojislav Stanimirović, Ljeposlava Stanimirović, ratni zločin, ratni zločini,  Vojislav Stanimirović, spomenik
...pripadnicima HOS-a, želim upoznati hrvatsku javnost da je četničkome ideologu i vođi Dragoljubu Draži Mihailoviću,nakon okupacije i stravičnih ratnih zločina nad stanovnicima grada Vukovara još 1992. godine, podignut spomenik.

Punih pet godina spomenik je stajao na ulazu u grad Vukovar i sve te godine nije smetao donedavnom predsjedniku SDSS-a Vojislavu Stanimiroviću, koji je jedno vrijeme obnašao i dužnost vukovarskoga gradonačelnika. Nije mu smetao ni u vrijeme kada je bio ministar u zločinačkoj vladi tzv. Republike Srpske Krajine, niti kada je obnašao dužnost predsjednika Izvršnog vijeća tzv. Srpske oblasti Istočna Slavonija, Baranja i zapadni Srijem.

Bio je prvi to spomenik podignut najpoznatijem četničkome zločincu nakon njegova pogubljenja 1946. godine, te postavljen upravo u Vukovaru gdje je počinjen najveći ratni zločin u Domovinskome ratu, gdje se nakon privremene okupacije grada 20. studenoga 1991. godine, orila pjesma:„Slobodane, šalji nam salate, bit će mesa klat ćemo Hrvate!"

Taj isti dan, četnici s kokardama i vojnici tzv. JNA sa zvijezdama petokrakama na kapama, na Ovčari su od 17 sati pa do jedan sat poslije ponoći, mučili i sustavno u egzekucijama ubijali više od dvije stotine ranjenika iz vukovarske bolnice. Više od pet tisuća branitelja i civila stradalo je u stravičnom razaranju grada Vukovara, a na tisuće ih je odvedeno u koncentracijske logore širom Srbije.

Ideološki baštinici Draže Mihailovića i njegova pokreta aktivno su sudjelovali od 1990. do 1995. godine, u vojnoj agresiji na Republiku Hrvatsku i u tom barbarskom pohodu počinili veliki broj zločina nad Hrvatima i svim hrvatskim vrijednostima za vrijeme trajanja Domovinskoga rata. Pod obilježjima toga zločinca i njegova pokreta ubijani su:Tovarnik, Lovas, Sotin, Vukovar, Osijek, Zadar, Pakrac, Karlovac, Dubrovnik, Škabrinja, i mnoga druga mjesta i gradovi u Republici Hrvatskoj.
Spomenik je uklonjen iz Vukovara početkom 1997. godine, vjerojatno u znak dobre volje, međunacionalne pomirbe i tolerancije. Spomenik je vraćen u Beograd, a potom 1998. godine postavljen u Brčkom.

Antun Ivanković