FOTO  Projekcija filma Nije sve tako sivo u Imotskom

Imotski, film, udruge
...a koja prati životnu svakodnevnicu imotskog srednjoškolca u potrazi za dodatnim aktivnostima koje ga zanimaju. Film predstavlja aktivnosti nekoliko udruga i klubova s područja Imotske krajne i želi, kako nam je rekao predsjednik udruge KUM Hrvoje Garac poslati afirmativnu poruku i ponuditi dašak optimizma u sivu imotsku svakodnevnicu: Na našem području djeluje čitav niz udruga i klubova koji se bave mladima, mladi su nam željni aktivnosti, međutim nedostaje im podrške i suradnje. Nadam se da će ovaj film i rasprava biti prilog tome da se aktivno povežemo za interes mladih.

Poslije projekcije održala se panel rasprava na temu položaja i mogućnosti mladih u kojem su sudjelovali brojni aktivisti iz udruga te zainteresirana javnost koja je popunila popularni kafić.

Glavni glumac filam Domagoj Šanic koji je utjelovio mladog imotskog srednjoškolca istaknuo je zadovoljstvo što je mogao sudjelovati u ovakvom projektu: U filmu sam se odlično zabavio i upoznao mnogo aktivista i udruga koji nešto rade. Nadam se da će se film svidjeti i drugima, te da će se naša optimistična poruka pasti na plodno tlo.

U podužoj panel raspravi prisutni su izrazili nezadovoljstvo nedolaskom predstavnika službene gradske vlasti i općenito njihovom nebrigom za mlade i projekte mladih.

Ivica Lozina