Nakon fašističkih sranja Tuđman je morao marginalizirati Mesića

stjepan mesić, sabor, lista, stjepan mesić, uhićenje, Franjo Tuđman, stjepan mesić, Stipe Mesić, osuda, Patria, ivan tepeš, Stipe Mesić, hrvatski sabor, Vlada Hrvatske, stjepan mesić, primanje mita, oklopna vozila, Finska, stjepan mesić, nakon isteka mandata, hrvatski sabor, stjepan mesić, bivši predsjednik RH, stjepan mesić, Ministarstvo državne imovine, Ured bivšeg predsjednika države, stjepan mesić, vladimir šeks, Slobodan Praljak
Naravno, bez obzira na činjenicu da Tuđmana možemo smatrati hrvatskim Georgeom Washingtonom prvi predsjednik imao je i dosta grešaka koje su onda ostale visjeti nad glavom hrvatskih građana godinama nakon njegova odlaska s povijesne i životne scene. Svakodnevno te posljedice osjećamo.

Neki spominju pretvorbu i privatizaciju, međutim, ona je, s obzirom na embargo koji je Hrvatskoj nametnut na početku velikosrpske agresije, morala biti provedena, gotovo je sigurno da bi se većina toga dogodila bez obzira tko bio u to vrijeme na čelu države, no, Hrvatska sasvim sigurno s nekim manje karizmatičnim i sposobnim liderom, koji nije imao Tuđmanovu odlučnost, ne bi pobijedila onako suvereno u nametnutom Domovinskom ratu. Drugi, uglavnom se radi o ratnim profiterima te dezerterima, spominju i ratne zločine koji su se dogodili od strane hrvatske vojske tijekom obrane zemlje, no, u kojem to ratu, pa čak i kada je on obrambeni, antifašistički, nema zločina, pritom je najvažnije konstatirati da razlikujemo planirani zločin, kakvi su bili zločini Hitlera, Staljina, Miloševića, i zločin u obrani, dakle, iz raznih razloga kojih se čovjek može sjetiti budući da je čovjek ipak najgora zvijer u prirodi? Tuđmanu se kao grijeh, iako mu je olakotna okolnost činjenica da se država našla u ratnom vihoru, može pripisati i činjenica da se nije obračunao s komunistički naslijeđen, s bagrom koja i danas, kao i prije dvadeset godina, legalno pljačka zemlju i vodi Hrvatsku ka ponoru destrukcije te beznađa. Međutim, Tuđman je, kada su u pitanju komunistički zlikovci, trebao biti odlučniji, danas, zbog takve neodlučnosti, Hrvatska ima problema, poput aveti ustaju ponovno komunističke sablasti. Pokušaj rehabilitacije komunističkog režima više je nego očiti, Hrvati osjećaju tako nešto na svojoj koži.

Kad govorimo o komunizmu ne možemo zaobići jednu od najvećih sramota hrvatske politike, skandaloznog Stjepana Mesića, nekoć najbližeg Tuđmanovog suradnika. Upravo je Mesić najveća Tuđmanova pogreška, riječ je o čovjeku koji je početkom devedesetih, na užas tadašnjeg hrvatskog vrhovništva, sramotio Hrvatsku svojim fašističkim sranjima na kojima bi mu pozavidio i sam Mladen Schwartz. Naime, sjećamo se ustaških svinjarija u režiji danas 'vodećeg antifašista' u Hrvata? Ne može pritom Mesiću biti isprika činjenica da je sve to radio, dakle, da se bavio fašizmom, kako bi od hrvatske dijaspore izvukao što je više moguće novaca, pritom je, ne zaboravimo, ustašoid gubio čekove onih koji su za Hrvatsku i Hrvatskoj srcem davali. Nakon nekoliko fašističkih ispada kojima je osramotio mladu hrvatsku državu Tuđman je trebao politički marginalizirati Stjepana Mesića, dakle, odmah, a ne čekati da ekstremist uoči Oluje pokuša skandalozni prevrat u Saboru pa da prvi predsjednik Hrvatske shvati koliko je zapravo Mesić opasan. S obzirom na ono što je Mesić sve napravio od svojih ustaških dana, pa kroz Haag do partizana, možemo slobodno reći kako je Stipe iskonski grijeh predsjednika Tuđmana.

tinolovka-news.com