HSP AS poziva na domoljubno i pravaško zajedništvo

HSP AS BIH, hsp ante starčević, BIH, HSP AS BIH, Uskrs, Uskrsna čestitka, HSP AS BIH, hsp ante starčević, HSP dr. Ante Starčević, BIH, priopćenje, hsp ante starčević, priopćenje, hsp ante starčević, bojkot, hsp ante starčević, Vrgorac, Ljubuški, HSP AS BIH, hsp ante starčević, ivan tepeš, HSP AS H, HSP dr. Ante Starčević, Kupres, HSP AS H, hsp ante starčević
U predvečerje zadnjeg velikog testa Domoljubne koalicije prije parlamentarnih Izbora, sluge lijevo-liberalnih vladajućih garnitura s obje strane granice dali su svoj doprinos ne bi li njihovi mentori ostali u političkom sedlu u RH i BiH.
HSP AS kao stožerna i jedina pravaška parlamentarna stranka u Hrvatskom saboru i ovom prigodom poziva na pravaško okupljanje u sklopu našeg projekta „Pravaški kišobran" te na zajedničku pobjedu unutar „Domoljubne koalicije" na predstojećim parlamentarnim izborima.

Ponovimo kako liberalno pravaštvo povijesno gledano nastaje uglavnom sredinom osamdesetih i na početku devedesetih godina 19. stoljeća, a njegovi glavni tvorci i pobornici bili su Ante Trumbić i Fran Supilo. Njih dvojica su posve odvojeno, svaki svojim putem i na svoj način, simbiozom nekih liberalnih elemenata stare narodnjačke s novom pravaškom ideologijom, stalno suprotstavljajući radikalizam banovinskih pravaša oportunizmu dalmatinskih narodnjaka, došli do jedne šire liberalno-pravaške koncepcije, koju su poslije kroz politiku novog kursa nastojali realizirati. U skladu s tom koncepcijom oni su se zalagali za ujedinjenje svih hrvatskih oporbenih političkih snaga u borbi za rješenje hrvatskoga nacionalnog i državnog pitanja. Možemo reći - povijest se ponavlja. Danas Domoljubna koalicija čiji je HSP AS strateški čimbenik rješava hrvatsko nacionalno i državno pitanje u okviru europskih integracija; prvi korak u tom pravcu bio je dobivanje izbora za Europski parlament 2013., drugi korak bila je veličanstvena pobjeda na lokalnim izborima iste godine, treći pobjednički korak bila je pobjeda na izborima za EU parlament 2014., četvrti korak bila je pobjeda na predsjedničkim izborima zajedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović, a završni pobjednički niz dogodit će se pobjedom na predstojećim parlamentarnim izborima Domoljubne koalicije.

U najnovijem političkom podmetanju također se povijest ponavlja jer sličan neuspio pokušaj zaustavljanja pobjeda Kolinde Grabar-Kitarović poduzela je bivša pravašica i čelnica HSP AS Ruža Tomašić. Svojom tempiranom izdajom pravaštva te medijskom manipulacijom europarlamentarnim mandatom koji joj je osigurao HSP AS pokušala je po nalogu engleskih konzervativac donijeti još jedan mandat čovjeku koji ju je odlikovao, Ivi Josipoviću.

Politika novog kursa pravaštva koju predvodi HSP AS neupitno će dovesti do okupljanja svih mislećih i istinskih pravaša unutar HSP AS kao stožerne i matične stranke, kako u RH tako i u BIH te diljem zapadnog svijeta gdje isti obitavaju i djeluju. Pobjeda HSP AS i Domoljubne koalicije je jedino jamstvo razvoja pojedinca i društva u okviru domovinske Hrvatske, jamstvo na povezivanje i suradnju takve domovinske i raseljene Hrvatske s ciljem zaustavljanja odlaska Hrvata te svakako poziv na optimizam kako su konačno stvoreni preduvjeti za ulaganje i povratak mnogih nas koji još uvijek privremeno živimo i radimo van matične domovine.