PRIOPĆENJE ŠIROKOG BRIJEGA "Djelatnici MUP-a HNŽ ne smiju insinuirati događaje i na taj način dekontaminirati javnost"

Široki Brijeg izdao priopćenje zbog napada na Škripare
Hercegovina.info

NK Široki Brijeg večeras se oglasio priopćenjem u kojem je osudio jučerašnji napad na svoje navijače po povratku iz Foče. S Pecare poručuju kako ovakvi slučajevi nemaju veze s nogometom, ali su poručili i djelatnicima MUP-a HNŽ kako u svojim izvješćima ne insinuirati događaje i na taj način dekontaminirati javnost.

"NK Široki Brijeg najoštrije osuđuje huliganski napad na naše navijače koji se dogodio u srijedu navečer oko 19:50 sati na lokalitetu Varda u blizini Mostara, odnosno u njihovom povratku iz Foče s utakmice 1/16 finala Kupa BiH. 

Smatramo kako ovakva huliganska ponašanja negiraju plemenitu bit športa i športskog nadmetanja i ujedno onemogućavaju sve druge navijače i ljubitelje nogometa, osobito obitelji s djecom koji u pristojnom i civiliziranom ozračju žele pratiti nastupe svojih klubova. 

Ovakvi pojedinačni i nemili događaji koji su rezultirali napadom i oštećenjem imovine naših navijača nemaju nikakve veze s nogometom, a njihovi izvršitelji ili nalogodavci trebaju biti odgovarajuće kažnjeni. 

Stoga želimo vjerovati kako će odgovorni za napad vrlo brzo biti pronađeni i procesuirani uz naglasak kako i djelatnici MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije u svojim službenim izvješćima ne smiju insinuirati događaje i na taj način dekontaminirati javnost, poglavito u ovakvim situacijama kada oni koji su pretrpjeli napad tvrde suprotno. 

Na kraju zahvaljujemo našim najvjernijim navijačima na stalnoj podršci, kako na domaćim tako i na gostujućim utakmicama. Njihova podrška daje nam potrebnu snagu pred nove izazove koji nam slijede", priopćili su s Pecare.

Podsjetimo, u biltenu MUP-a HNŽ-a objavljeno je kako su napadnuti navijači Širokog Brijega policijskim službenicima koji stigli na mjesto događaja rekli da su ih napali navijači Zrinjskog Ultrasi.

No, to prema izvorima Hercegovina.info iz Širokog Brijega nije istina. Napadnuti navijači su prepoznali napadače i oni su pripadnici posve druge navijačke skupine/a. Kako doznajemo, oni smatraju kako je sve politički izrežirano kako bi se krivnja prebacila na navijačku skupinu koja uopće nije sudjelovala u napadu.

Škripari

DOZNAJEMO Škripare nisu napali Ultrasi

Mostarski 'Ultrasi' nisu napali navijače Širokog Brijega 'Škripare' kako je to objavljeno u biltenu MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije doznaje Hercegovina.info iz izvora bliskih…

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.