PRIOPĆENJE ZRINJSKOG NAKON NEREDA Poziv na razum i mir, kritika medijima koji su potpaljivali atmosferu

zrinjski
HŠK Zrinjski

Nakon svih jučerašnjih nenogometnih događanja oko mostarskog gradskog derbija koji je trebao biti praznik sporta, priopćenje je poslao i klub domaćin, mostarski Zrinjski.

"HŠK Zrinjski Mostar primoran je reagirati službenim priopćenjem nakon jučer odigrane utakmice HŠK Zrinjski - FK Velež (1:0).

Iako bismo trebali biti sretni i zadovoljni zbog četvrte uzastopne pobjede u prvenstvu, odnosno još jednog trijumfa u gradskom derbiju, nažalost, dužni smo izraziti žaljenje zbog događaja nakon utakmice i kao što uvijek radimo, jasno osuditi svaki oblik nasilja te nedoličnog i destruktivnog ponašanja", pišu iz kluba.

Poziv na razum i mir

"HŠK Zrinjski također želi jasno naglasiti da će i dalje, kao i uvijek do sada, nastaviti pozivati sve dionike našeg klupskog nogometa na razum i mir, jer svako drugačije ponašanje može imati dalekosežne posljedice.

Nažalost, u danima uoči jučerašnje utakmice tog pozivanja na razum i mir itekako je nedostajalo, pogotovo od strane neodgovornih medija koji su, iako su se povišene tenzije jasno mogle osjetiti, pokazali frapantnu razinu neprofesionalnosti. Naime, umjesto da su jasno osuđivali svaki oblik nasilja, što je normalno u cijelom civiliziranom svijetu, oni su isto to nasilje zapravo izravno i neizravno poticali", tvrde iz Zrinjskog.

Mediji su lagali da su navijači krenuli prema službenim prostorijama

"Manjku profesionalizma svjedočimo i danas kada se opet potpuno neodgovorno i neistinito piše o jučerašnjim događajima. Smatramo vrlo manipulativnim i opasnim objaviti da su “navijači nakon posljednjeg sudačkog zvižduka preskočili ogradu i krenuli prema službenim prostorijama kluba”, jer se tako u zabludu dovodi javnost koja može pogrešno zaključiti kako su navijači utrčali u teren s ciljem da napadnu igrače gostujuće momčadi, a što definitivno ne odgovara istini.

Naravno, deplasiranim smatramo i napise kako Zrinjskom prijeti oduzimanje bodova, ali od medija kojima animozitet prema našem klubu raste kako rastu i naši uspjesi, ništa drugo ne možemo niti očekivati.

HŠK Zrinjski okreće se utakmici polufinala Kupa u srijedu protiv FK Sloga uz još jedan poziv svim dionicima našeg klupskog nogometa na razum i mir", završava se propćenje.