Hrvatska i BiH uskoro potpisuju sporazum o europskom partnerstvu

Miro Kovač, Mostar, Hrvatski šef diplomacije, ministar Kovač , vatikanski arhiv, Vatikan, Igor Crnadak, Miro Kovač, Europska unija, Miro Kovač, Hrvatska, eu, Miro Kovač, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Kolinda Grabar Kitarović, Miro Kovač, Srbija, Hrvatska, Miro Kovač

Kovač i Crnadak razgovarali su na Pantovčaku, na marginama posjeta članova Predsjedništva BiH hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

"Hrvatska kao potpisnica Daytonskog sporazuma ima posebnu odgovornost prema BiH te želi aktivno poduprijeti njezino članstvo u Europskoj uniji. BiH će u Hrvatskoj imati snažnog partnera u provedbi svih onih reformi koje su potrebne kako bi jednog dana bio postignut cilj ulaska u EU", rekao je ministar Kovač prema priopćenju iz njegovog ministarstva.

BiH je sredinom veljače aplicirala za članstvo u EU.

Na sastanku je bilo riječi o skorom potpisivanju Sporazuma o europskom partnerstvu koji bi pružio okvir za davanje potpore BiH u prvim koracima nakon podnošenja kandidature te o inicijativi da se uskoro održi zajednička sjednicu dviju vlada.

"Nakon mog nastupnog posjeta BiH, i ovaj sastanak je potvrda našeg dogovora da ćemo kao prvi susjedi jačati bilateralnu suradnju", rekao je Kovač.

"Susretima dokazujemo da postoji kontinuitet hrvatske vanjske politike prema BiH kao stabilne države u kojoj sva tri ustavotvorna naroda žive ravnopravno", naglasio je.

Hina