URBICIDNO POVJERENSTVO Davali su mišljenja i u 2021., evo kome

Bijeli Brijeg Urbicid
Hercegovina.info

Urbicidno i posve nestručno, no po službenom naziv Stručno Povjerenstvo za stručnu ocjenu sastavljeno od za tu svrhu nestručnih osoba i u 2021. donijelo je 19 stručnih ocjena po pitanju mogućnosti gradnje na području Mostara

Četiri se odnose na Malo Polje, a tu je i Soko Zrakoplovstvo kojem je većinski Promark Ante Vidačka, Građevinar i drugi. U izvješću koje su poslali pred vijećnike ne navodi se kakva su mišljenja davali, no izvjesno je da su ona većinom pozitivna.

Stručno Povjerenstvo haračilo je zadnjih godina na lokacijama u Mostaru gdje nema regulacijskih planova, te davalo pozitivne ocjene gdje bliskima vladajućim strankama treba. Član istoga je i ministar graditeljstva HNŽ Suad Hasandedić, koji je godinama bio u sukobu interesa, jer je prvo kao član Povjerenstva davao mišljenja gdje se šta u Mostaru može graditi, da bi potom bio drugostupanjski organ uvažavao ili odbijao žalbe frustriranih Mostaraca.

Bijeli Brijeg Urbicid

Bijeli Brijeg Urbicid

Bijeli Brijeg Urbicid

Bijeli Brijeg Urbicid

Bijeli Brijeg Urbicid

Osim njega članovi su bili Zijad Hadžiomerović, Vjekoslav Tomić, Marinka Zadro, Mladen Čabrilo, nijedno usko vezano za urbanizam i graditeljstvo, a koje je donosilo 'stručna' mišljenja za stranačka poduzeća i pojedince u gradu.

Stručno su amenovali i jednu od najružnijih nadogradnji na gradu na Neretvi, onu zgrade Skupštine HNŽ-a, gdje se uz klasični objekt prislonio mračni tunel.

Izvješće tog Povjerenstva palo je GV Mostara.