Djevojka iz Ljubuškog noćna mora za rukometne golmane

HŽRK Zrinjski-ŽRK Izviđač
Izviđač je u 4. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Vrbas (32:26), a čak 20 pogodaka postigla je Marija Boras, koja je tako ponovila uspjeh svoje sugrađanke Andree Prusine, koja je nastupajući za Zrinjski u Goraždu istoimenoj ekipi "zabila" 20 golova.

"Ja vam nisam od velikih riječi, no ako baš moram nešto reći, onda je najvažnije to da smo upisale prvu pobjedu", u šaljivom tonu je počela razgovor sjajna rukometašica Izviđača, Marija Boras.

"Lijepo je postići 20 golova na jednom susretu i svakako će to ostati zapisano. Nisam o tome razmišljala tijekom susreta, pa sam i sama ostala iznenađena kada sam vidjela zapisnik. Lijep je osjećaj, no najbitnija je pobjeda", dodala je rukometašica Izviđača.

Nakon četiri kola Izviđač na svom kontu ima tri boda, a cilj mlade ekipe iz Ljubuškog u kojoj je naša sugovornica sa 25 godina najiskusnija igračica je ostanak u elitnom rangu natjecanja.

"Nismo dobro otvorili sezonu, no tri boda protiv Vrbasa vratila su nam osmijeh na lice. Ekipa je mlada, gotovo sve cure su srednjoškolke i naš jedini cilj je ostanak u Premijer ligi. Ja sam sa 25 godina najiskusnija i mogu vam reći, da me dobro slušaju. Vrijedno treniraju i sigurna sam da je pred njima lijepa rukometna budućnost", govori Marija, koja je u dosadašnjoj karijeri između ostalog nastupala i za Zrinjski, te za Split 2010.

"Okušala sam se i u Hrvatskoj, međutim nisam imala sreće, odnosno ozlijedila sam se, a i financijska situacija je bila gora nego kod nas, pa sam se odlučila vratiti u BiH. Sada sam u svom Ljubuškom, studiram Socijalni rad u Mostaru. Cilj mi je završiti studij, a ako se ponovo pruži prilika za odlazak u inozemstvo, iskoristit ću je. Mlada sam, spremna sam još jednom se okušati u inozemstvu, no i ako ostanem u BiH, neću tugovati", dodala je Marija Boras.

Iako je prvenstvo tek počelo, 25-godišnja rukometašica Izviđača smatra da će se za titulu boriti Grude i Ilidža.

"Prvenstvo je poprilično izjednačeno. Mislim da i posljednja ekipa na ljestvici može pobijediti prvu, što i nije loše. Realno, Grude i Ilidža su nešto ispred ostalih i upravo će te dvije ekipe, po mom mišljenju, voditi bitku za titulu", zaključila je djevojaka, koja je u jednom rukometnom susretu postigla čak 20 golova.

A:Beganović/Sportsport.ba