FOTO  Gruđanke bolje od Izviđača

HRK Grude Žrk Izviđač
HRK Grude

U 16. kolu Premijer lige BiH rukometašice Gruda ugostile su ŽRK Izviđač CO Ljubuški i slavile rezultatom 37:23 (19:11).
Od početka utakmice ekipa HRK Grude je stalno bila u rezultatskoj prednosti, iako je bilo dosta oscilacija u igri. Kako je vrijeme odmicalo tako se povećavala razlika u korist domaće ekipe do konačnih 19:11 na kraju poluvremena.

U drugom poluvremenu je došlo do nekih izmjena u sastavu Gruđanki pa je prvi dio drugog poluvremena prošao u izjednačenoj igri i rezultatu uz dosta tehničkih pogrešaka s obje strane. Ipak grudske rukometašice u zadnjem dijelu utakmice pojačavaju tempo i svoju prednost, te na kraju utakmicu završavaju s “viškom” od 14 golova.

U ovoj utakmici, a nažalost i u nekoliko sljedećih, HRK Grude će nastupiti znatno oslabljen, neigranjem Ane Nikić koja je doživjela veoma nezgodnu ozljedu koljena na treningu. Za sada joj je siguran izostanak s parketa šest tjedana, a nakon tri tjedna će se pouzdanije znati hoće li ta stanka biti produžena ili ne. U svakom slučaju našoj dokapetanici želimo brz oporavak i povratak u ekipu.

U sljedećem kolu Gruđanke putuju u Goražde, a Ljubušanke ostaju u Hercegovini gdje će u Mostaru gostovati kod ekipe Katarina.

HRK Grude – ŽRK Izviđač CO Ljubuški  37:23 (19:11)
16. kolo Premijer lige BiH
Dvorana Bili Brig Grude, bez gledatelja
Suci: Ivo Bošnjak i Josip Marić
Nadzornik: Zdenko Alpeza

HRK Grude: Gabrielle Leese, Amanda Jelčić (2), Nikolina Čutura (9), Paula Miloš, Anja Boban, Teodora Petković, Mia Lugonjić (4), Leontina Vujić (1), Ina Džidić, Milena Vujisić, Karla Lovrić (7), Barbara Karačić, Anđela Boras (5), Jovana Ilić (9).
Trenerica: Zlata Zubac
Sedmerci: 3(3)
Isključenja: 6 min

ŽRK Izviđač CO Ljubuški: Martina Šumelj, Ivana Petrović, Katarina Prskalo 3, Mihaela Miloš, Iva Grbavac 3, Matea Nosić 4, Helena Maria Ostojić, Ana Petrović 9, Andrea Boras, Milica Stamatović 2, Andrea Bošnjak, Marija Brkić 2.
Trenerica: Josipa Tomić
Sedmerci: 2(2)
Isključenja: 6 min